Kandidat za gradonačelnika

Antonio Grgić predstavio plan za obrazovanje koji uključuje besplatne udžbenike za sve i digitalnu transformaciju Koprivnice od predškolske dobi

Cilj je od Koprivnice napraviti grad novih ideja. Ovaj grad treba pripadati djeci, i njih trebamo naučiti kako ga mijenjati u skladu sa promjenama u svijetu, rekao je Antonio Grgić.

10:54h
0
Foto: ustupio Antonio Grgić

U srijedu, na mjestu gdje se planira graditi Gradska knjižnica, kandidat za gradonačelnika Koprivnice Antonio Grgić, sa svojim zamjenicima Marijanom Špoljarom i ekoinžinjerkom Teodorom Lukavski te sveučilišnim profesorom Mariom Perišom, predstavio je dio svog predizbornog plana vezanog uz obrazovanje.

Osnovu plana čini ideja besplatnog školovanja za sve, što znači prvenstveno nabavku besplatnih udžbenika za sve školarce, koji bi koštali oko dva milijuna kuna.

Grgić napominje da je ta svota tri puta manja od svote namjenjene za uređenja Gradskog parka koje je u tijeku. Pokrivanjem troškova udžbenika u 100 posto iznosu Koprivnica bi dostigla standard ostalih gradova u Hrvatskoj koji na isti način pomažu svojim građanima u troškovima obrazovanja svoje djece.

Također, najavio je da bi se već u predškolskoj dobi radilo na promjeni stava kod djece osmišljavanjem programa koji bi težili prema digitalnoj transformaciji grada Koprivnice kroz poticanje inovativnosti, kreativnosti, suradnje i tranparentnosti u procesu obrazovanja.

Antonio Grgić objasnio je povezanost tih pojmova sa političkim ciljevima nezavisne liste čijii je on nositelj.

– Upravo su to vrijednosti koje čine osnovu naše političke ideje – digitalna transformacija grada Koprivnice kroz inovativnost, kreativnost, suradnju i transparentnost. Cilj je od Koprivnice napraviti grad novih ideja. Ovaj grad treba pripadati djeci, i njih trebamo naučiti kako ga mijenjati u skladu sa promjenama u svijetu – rekao je Grgić.

čitam...