Apel gradonačelnika povodom početka školske godine

10:51h
0
100906-djeca-m

Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Zvonimir Mršić uputio je slijedeći apel svim građanima i sudionicima u prometu.

 

Poštovani građani Grada Koprivnice,

danas, 6. rujna započinje nova školska godina. Tristotinjak najmlađih po prvi puta će krenuti u školu, a više od pet tisuća učenika osnovnih i srednjih škola krenut će ponovno u svoje razrede.

Svako novo iskustvo ima izrazit utjecaj na djecu, a prvi dan škole je poseban doživljaj. Danas počinje lijep period u kojem se upoznaju prijatelji, obnavljaju stara prijateljstva, upoznaje novo okruženje, prihvaćaju nove obveze, a uz to uče mnoge zanimljivosti i korisne stvari.

Na svakom početku važan je pozitivan stav, te stoga trebamo svi u gradu biti strpljivi i obzirni, kako bi današnji dan protekao u radosnom, mirnom i opuštenom ozračju, u ozračju očekivanja uspješnog tijeka školske godine.

Kako bi svi učenici sigurno stigli u svoje razrede očekujem od vozača i svih sudionika u prometu, da s izrazitim oprezom sudjeluju u prometu, a posebno obrate pozornost prvašićima koji svoje kretanje obilježavaju žutim maramama. Nakon dugih praznika puni doživljaja i veseli zbog susreta sa svojim prijateljima njihovo kretanje neće biti dovoljno pažljivo.

Isto tako, iznimno je važno kako se obitelj i djetetova najbliža okolina ponašaju u odnosu na početak školske godine. U razgovoru sa djetetom treba biti poruka i spoznaja da je škola nužna i korisna jer bez škole je teško osigurati dobru budućnost. S pozitivnim stavom prema školi gradimo djetetovo povjerenje da smo na pravom putu. Vjerujem da ćemo svi o tome voditi računa u interesu uspjeha i napretka naše djece.

Gradonačelnik

Zvonimir Mršić, prof.

čitam...