atlantic grupa

Argeta dolazi u Kneginec, otvorit će se 150 radnih mjesta u novoj tvornici

Ukupna vrijednost investicije je oko 50 milijuna eura.

09:58h
0
podravka   hj
Emil Tedeschi // Foto: Helena Jošt

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec prošlog je tjedna donesena odluka o prodaji zemljišta u Poslovnoj zoni grupaciji Atlantic Grupa, piše Varaždinski.net.hr

Tom prilikom iz Općine su javnost obavijestili kako će Atlantic Grupa pravovremeno obavijestiti javnost o svojim daljnjim poslovnim aktivnostima, a to su danas i učinili priopćenjem upućenim medijima.

– Atlantic Grupa se, s obzirom na odličan razvoj poslovanja i planove rasta u kategoriji delikatesnih namaza, odlučila na ulaganje u izgradnju nove tvornice proizvoda pod robnom markom Argeta i to na području općine Kneginec u okolici Varaždina. Investicija ukupne vrijednosti od 50 milijuna eura započela je kupnjom zemljišta i odvijat će se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon prema planu bi trebao biti pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole. Realizacijom svih faza projekta planirano je otvaranje i do 150 novih radnih mjesta – istaknuli su iz Atlantic Grupe.

Iz grupacije ističu kako je za izgradnju tvornice i prateće infrastrukture kupljeno je građevinsko zemljište u poslovnoj zoni Kneginec veličine 41.000 četvornih metara, a novi proizvodni pogon bit će temeljen na najvišim standardima u prehrambenoj industriji te najvišim principima u zaštiti okoliša.

– Poslovna zona Kneginec izabrana je za izgradnju nove tvornice na temelju niza kriterija kao što su geografska lokacija, prometna povezanost i razvijena infrastruktura, dostupnost kvalificirane radne snage, ali i primjena olakšica za skupinu proizvodnih djelatnosti – zaključuju iz Adratic Grupe.

Foto: Općina Gornji Kneginec