Horizonti spoznaje

Astronomskom društvu iz Pitomače Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo 50 tisuća kuna

09:52h
0
Astronomija // Foto: pitomaca.hr

Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 70 tisuća kuna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja će isti sufinancirati sa 50 tisuća kuna.

Projektni prijedlog pod nazivom Horizonti spoznaje pripremljen od strane DRAFT-a za udrugu Astronomsko društvo Pitomača, odobren je na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017. raspisanim od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Zadatak i ciljevi projekta odnose se na unaprjeđenje vještina i kompetencija darovite i napredne djece te tendenciju uključivanja većeg broja djece i mladih u projektne aktivnosti razvijajući njihovu znanstvenu znatiželju zanimljivim astronomskim sadržajima.

Prijavitelj projekta je Astronomsko društvo Pitomača, a partner u provedbi je Osnovna škola Petra Preradovića Pitomača čijim učenicima je projekt namijenjen i koji će biti uključeni u aktivnosti upoznavanja temeljnih astronomskih spoznaja i općeg ustrojstva svemira i nebeskih tijela.

Projektnim aktivnostima pridonijeti će se obogaćivanju nastavnog sadržaja i populariziranju znanstvenih disciplina, pošto će učenicima putem suvremenih metoda prezentiranja sadržaja biti na raspolaganju i korištenje moderne tehnologije radi efikasnijeg upoznavanja i približavanja tematskih cjelina.

Kako bi se sve planirane aktivnosti uspješno i kvalitetno realizirale, putem projekta će se zaposliti jedna osoba koja će uz pretpostavljene zadatke sudjelovati u cjelovitom promicanju i povećanju interesa učenika s područja općine Pitomača za znanstvene sadržaje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 70 tisuća kuna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja će isti sufinancirati sa 50 tisuća kuna.