Austrijski veleposlanik posjetio Koprivnicu te iskazao zadovoljstvo gradom i regijom

17:37h
0
Mršić sa gostima iz Austrije // foto: Ivan Brkić

Veleposlanik Republike Austrije Jan Kickert  i ravnatelj Austrijskog  ureda za vanjsku trgovinu Roman Rauch u utorak su posjetili Koprivnicu gdje su se sastali sa županom Darkom Korenom, a zatim i sa gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem.

Austrijski veleposlanik  Kickert tom je prilikom izjavio da mu je već dulje vrijeme želja posjetiti  ovu županiju koja je kao stvorena za biznis i Koprivnicu koja je poznata kao prijateljski grad.

Župan Koren, čiju je Ustanovu Kickert prvu posjetio, prezentirao je austrijskim gostima prioritetne poduzetničke zone u Županiji  te najvažnije investicije koje se u njima provode. Koren je također Županiju predstavio kao regiju u kojoj dominira prehrambeno-prerađivačka industrija, ali i kao regiju energije.

Kickert je rekao kako je i došao upravo zbog toga da pruži podršku takvoj politici, a posebno je iskazao zanimanje za projekte u energetici te naglasio kako ima dosta austrijskih kompanija koje su zainteresirane za ulaganja na ovom području.Austrijski veleposlanik na sastanku sa županom

-Ova Županija se nalazi na dobrom geostrateškom položaju i skori ulazak Hrvatske u EU velika je prednost za vas. Blizina granice i otvorenost za ulaganje sigurno će vam donijeti brojne investicije gospodarstvenik – kazao je austrijski veleposlanik.

Nakon zgrade Županije, Kickert je posjetio Gradsku vijećnicu gdje ga je dočekao Mršić sa svojim suradnicima.

Mršić je Kickertu također predstavio gradske projekte koji su realizirani, ili su tek u planu, a osim o ekonomoji, razgovaralo se i o energiji, ali i o obrazovanju koje bi uskoro trebalo postati zaštitni znak Koprivnice.

Veleposlanik Kickert iskazao je zadovoljstvo gradskim projektima te je Mršiću prezentirao austrijska iskustva u sličnim situacijama. Kickert je na kraju izjavio da Austrija u potpunosti podupire ulazak Hrvatske u Europsku uniju te je još jednom istaknuo značaj i prednosti položaja Grada i regije koje će se zbog blizine granice u budućnosti i te kako osjetiti.

Pohvalne riječi o Koprivnici i županiji rekao je i Savjetnik za trgovinske odnose Roman Rauch koji je naglasio kako su birokratske prepreke u mnogim hrvatskim regijama veliki problem, ali da su Koprivničko-križevačka županija  i grad Koprivnica poznati po tome da ulagačima davaju podršku i da nema administrativnih prepreka za poduzetnike.