Austrijsko-hrvatski gospodarski susret

15:29h
0
Foto: www.koprivnica.hr

U prostorijama HGK – županijske komore Koprivnica 26.3.2015. održan je Austrijsko-hrvatski gospodarski susret s posebnim fokusom na EU fondove za poljoprivrednu i prehrambenu tehnologiju.

Susret je organizirao Austrijski ured za vanjsku trgovinu u suradnji s HGK – županijskom komorom Koprivnica, Ministarstvom poljoprivrede Republike Hrvatske, Koprivničko – križevačkom županijom, gradom Koprivnica te Poduzetničkim inkubatorom Koprivnica. Sudionike je u uvodnom dijelu pozdravio zamjenik gradonačelnice grada Koprivnice, Mišel Jakšić.

Cilj ovog bilateralnog informativno-edukativno-poslovnog susreta je kroz razmjenu iskustava između austrijskih i hrvatskih stručnjaka, gospodarstvenika i posjetitelja predstaviti mjere Programa ruralnog razvoja HR 2014-2020 i mogućnosti pripreme projekata i aplicirati za EU fondove, te na taj način potaknuti suradnju i zajedničke projekte, osobito na području poljoprivrede, prerade hrane i prehrambene industrije, u kojima austrijsko znanje i tehnologije spavaju među vodeće u svijetu.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske predstavili su mjere iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014 – 2020 te aktualne i buduće natječaje, uz poseban fokus na mjere koje se odnose na obnovu i modernizaciju poljoprivrednih gospodarstava i nabavu poljoprivredne tehnologije i mehanizacije te pripremu projekata na natječaje.

Austrijske tvrtke i stručnjaci iz klastera AAC – Austrian Agricultural Cluster predstavili su svoja iskustva i znanje u pripremi projekata za EU fondove te proizvode i usluge na području poljoprivredne i prehrambene tehnologije.

Tom prilikom predstavljen je i aktualni projekt grada Koprivnice, Centar kompetencija inovativnih prehrambenih proizvoda.

U posljednjem dijelu gospodarskog susreta održani su i poslovni sastanci između hrvatskih i austrijskih predstavnika.

Izvor: www.koprivnica.hr