Badminton: Samardžić pobijedio na prvom turniru Turbo lige

23:54h
0
Miroslav Samardžić (u sredini)

Open turnirom koji se boduje i za slovensku Trump ljestvicu, u Zagrebu je počela 14. sezona Turbo lige. Nastupilo je 50-ak natjecatelja i natjecateljki u svim disciplinama, a u muškoj pojedinačnoj konkurenciji odigran je i B turnir.


Na B turniru iskazao se Miroslav Samardžić (BK Koprivnica) koji je u finalu do pobjede došao protiv novog igrača Zdravka Hržice. U već klasičnom dvoboju Damir Priseker je osvojio broncu pobjedom nad najboljim B-ligašem prošle sezone Zdenkom Mihetecem.

U uvijek zanimljivoj mješovitoj konkurenciji odigrala su se dva uzbudljiva polufinala. Marjan Vugrinec (BK Koprivnica) i njegova nova partnerica Neva Slani, prva osvajačica Turbo lige u ovoj konkurenciji, pobijedili su prošlosezonske branitelje naslova Jelenu Pirner i Antonia Lovrića, a Martina Skorup i Sandi Šaban uvijek dobre i opasne Tanju Teu Ivanković i Josipa Buchbergera. I u borbama za medalje je bilo neizvjesno. Martina i Sandi su bili bolji od Marjana i Neve u tri gema u finalu, isto kao i Jelena i Antonio u borbi za treće mjesto. 

čitam...