Badminton: Uspješan koprivnički igrač Marjan Vugrinec

19:37h
0

101129-vugrinec-mU subotu 27. studenoga odigran je prvi krug Hrvatskog kupa u badmintonu za veterane, u organizaciji BK Silent. Nastupilo je ukupno 28 natjecateljica i natjecatelja iz 9 udruga.

U konkurenciji muškaraca mlađih veterana (iznad 35 godina) prvo je mjesto osvojio Marjan Vugrinec iz BK Koprivnica, koji je tako na najbolji način obilježio svoj povratak i povratak svog kluba na badmintonsku scenu. Kao nepostavljen igrač u polufinalu je bio bolji od drugog nositelja Nikice Šikića (Stella), a u finalu i od prvog nositelja Sandija Šabana (Purger).

Šikić je osvojio brončanu medalju pobjedom nad klupskim kolegom Domagojem Vickovićem. Poredak od petog mjesta predvodi Damir Ilić (Sušak). Davor Ogrinec i Denis Femec iz BK Koprivnica osvojili su 12. i 13. mjesto.

U parskoj konkurenciji mlađih veterana Marjan Vugrinec je okrunio svoj veliki dan u partnerstvu s Damirom Ilićem. Njih su dvojica pobijedili sve svoje protivnike na putu do zlata. Kao drugi su se plasirali Sandi Šaban i Dražen Zver (Purger), a kao treći Nikica Šikić i Domagoj Vicković.

Žene su igrale u jedinstvenoj dobnoj skupini. Kod pojedinki najbolja je bila Lidija Petrinović Zekan (Medvedgrad 1998), ispred Roberte David (Osijek) i Stane Marić (Silent). U konkurenciji parova Lidija i Stana su osvojile zlato ispred Nine Kovačić i Jasne Tadej (Medvedgrad 1998), te Tajane Biškupić i Božice Koncul (Silent).

Među starijim veteranima, onima iznad 45 godina, predstavnici Stelle Zdenko Mihetec i Damir Skorup su u paru bili bolji od Miroslava Kovačića i Nevena Tadeja iz Medvedgrada, te dva dubrovačka para od kojih je par Vlaho Zlošilo i Mario Kolobarić bio uspješniji i osvojio brončanu medalju. I kao pojedinci su predstavnici Stelle izborili finale u kojem je aktualni državni prvak Zdenko Mihetec bio bolji od Damira Skorupa. Najbolji od četiri predstavnika BK Mangan bio je Vlaho Zlošilo i tako osvojio treće mjesto.

Prvoplasiranima u svim konkurencijama podijeljene su medalje, a organizator je svim natjecateljima i sucima uručio poklone – ručne radove članova udruge URIHO.