Badminton: Zvonimir Jambrušić pobjednik B turnira

18:41h
0
120404-jambrusic_zvonimir

Šestim turnirom završila je redovita sezona Turbolige. Ostaje završnica – Masters koja će se održati 5. svibnja u Zagrebu.

Na pojedinačnom B turniru ovaj smo put dobili novog pobjednika. To je Zvonimir Jambrušić iz Koprivnice koji je bez izgubljenog gema došao do svoje prve pobjede i tako osvojio svoju prvu zlatnu medalju.

 

Drugi je bio Damir Priseker, treći sve bolji Mario Planinc. Petar Gazdek iz Koprivnice osvojio je četvrto mjesto a Miroslav Samardžić osmo.

Na pojedinačnom A turniru Neven Sitar osvojio je dvanaesto mjesto.

Osam je mješovitih parova dalo očekivana polufinala. Redosljed zadnjeg turnira je slijedeći: Prvo mjesto Martina Skorup i Sandi Šaban, drugo mjesto Antonio Lovrić i Jelena Pirner a treće mjesto Natalija Kompari i Marjan Vugrinec.

Tako su Jelena i Antonio te Natalija i Marjan potpuno bodovno izjednačeni pred završni Masters turnir te će onaj par koji bude uspješniji na završnici kući odnijeti najvredniji pehar.

Devet muških parova bilo je podijeljeno u dvije skupine. Obzirom na ozljedu Luke Vlaheka, Marjan Vugrinec je ovaj put zaigrao sa Mišelom Mihetecem. Kao nepostavljeni nositelji jednu su skupinu morali dodatno začiniti i učiniti posao nositeljima te skupine težim. Na kraju su prošli bez poraza u skupini, a žrtve su bili nositelji braća Duspara koji su u odlučujećem meču za prolaz izgubili i od Dinka Đurđevića i Filipa Lončarića. Nakon pobjede u grupi i polufinalu, u finalnom meču su Marjan i Mišel ponovili pobjedu nad Filipom i Dinkom i odnijeli zlato i time sa samo dva zajednička nastupa stekli pravo igranja na Mastersu.

Novi par Vugrinec – Mihetec radi premalog broja zajedničkih nastupa nemože do medalje ali će zasigurno „zakomplicirati život” protivnicima na Mastersu i time izravno utjecati na raspored ostalih parova u ukupnom poretku.