sporno

Badrić je trebala biti u samoizolaciji kad se slikala s Berošem? Lozica, na čijem je rođendanu pjevala, potvrdio da je zaražen

Lozica u razgovoru za Index kaže da su se za vrijeme njegove rođendanske zabave svi pridržavali uputa epidemiologa.

13:50h
0
Foto: Nina Baric i Pero Lozica Facebook // Nina i ministar Beroš // Instagram

Da, imam koronu i nalazim se u samoizolaciji –  potvrdio je odvjetnik Pero Lozica u razgovoru za Index. Lozica tvrdi kako se zarazio četiri dana nakon rođendanske zabave koja je bila 6. kolovoza.


Poznati su kontakti i kako sam se zarazio. Obaviješteni su svi koji su trebali biti obaviješteni. Odgovoran sam. Rođendanska proslava i način na koji sam se zarazio nisu povezani – rekao je Lozica u razgovoru za Index.

Podsjetimo, pjevačica Nina Badrić ovog je vikenda na svom Instagramu objavila fotografiju na kojoj u ljetnom ambijentu pozira s ministrom zdravstva Vilijem Berošom i njegovom suprugom. Badrić je 6. kolovoza pjevala na rođendanskoj proslavi zagrebačkog odvjetnika Pere Lozice, bivšeg vaterpolista i poduzetnika, u njegovom beach baru Moro na otočiću Stupe.

Objava je to koja je, razumljivo, završila u medijskim šoubiznis rubrikama, no priča je dobila zaokret nakon što je tjednik Nacional u svom današnjem izdanju objavio kako je Badrić u trenutku kada se slikala s ministrom zdravstva trebala biti u samoizolaciji jer je bila pjevala na rođendanskoj zabavi na kojoj se pojavio koronavirus.

Ministar Beroš rekao je u izjavi za Index da Nina Badrić nije nigdje detektirana kao kontakt, da nema određenu mjeru samoizolacije i da smatra da nije bio osobno ugrožen.

– Ministar je kontaktirao Nastavni zavod za javno zdravstvo gdje je, nakon uvida u podatke, ustvrđeno kako Nina Badrić nije zabilježena kao kontakt nakon spomenutog zbivanja na Korčuli 6. kolovoza te da nitko s tog zbivanja nije bio pozitivan. Nina Badrić nigdje nije detektirana kao kontakt, nema određenu mjeru samoizolacije te sukladno tome ministar nije bio osobno  ugrožen – poručili su iz Ministarstva za Index.

Lozica: Pridržavali smo se uputa epidemiologa

– Ono što se danas, nakon proteka od mog rođendana, može zaključiti je da se na predmetnoj zabavi nitko nije zarazio covidom-19. Naime, nijedan od mojih prijatelja me nije obavijestio da bi nakon toga obolio, a zbog proteka vremena, do inkubacije bolesti bi zasigurno došlo – kaže odvjetnik Pero Lozica za Index, dodajući da se nije radilo ni o kakvoj razuzdanoj zabavi koja bi trajala unedogled, nego o druženju prijatelja koje je bilo gotovo prije ponoći.

Organizacija privatne proslave na otvorenom nije zabranjena nijednim zakonskim propisom. Dana 14. kolovoza došli smo do saznanja da je troje naših gostiju, koji su na otok došli 8. kolovoza. i 9 kolovoza, zaraženo covidom 19 (uvezeni slučajevi sa srednjodalmatinskih otoka i iz Makarske) te smo promptno kontaktirali epidemiologa i kontakte zaraženih stavili u samoizolaciju. Mi smo javni otok i na to smo posebno ponosni – kaže Lozica za Index Ističe kako na to nisu mogli utjecati, no postupali su u skladu s preporukama epidemiologa.

Lozica na kraju kaže da nitko od zaposlenih nema nikakve simptome i nije zaražen.

čitam...