Bagarić: „Koren je najodgovorniji za ovu situaciju i vrijeme je da podnese ostavku!“

11:48h
0
Marinko Bagarić, Vlado Miklobušec, Milica Fuček i Slavko Konfic // foto: Ivan Brkić

Cijeli ovaj cirkus nastao je zbog samovolje župana Korena, koji očito poznaje i priznaje samo svoje stavove i prijedloge, rekla je predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček na današnjoj konferenciji koju je održala zajedno sa predstavnicima vladajućeg kluba vijećnika, Marinkom Bagarićem, Vladom Miklobušecom i Slavkom Konficom. Konferencija je održana samo 24 sata nakon što su predstavnici izvršne vlasti odbili sudjelovati na Koordinaciji, kojoj su prisustvovali neki kojima tamo nije mjesto.

Međutim, predsjednica Fuček ne slaže se s tvrdnjama župana i njegovih zamjenika te je danas rekla kako je jednostavno došlo vrijeme da svi zajedno sjednu za stol, te da su upravo zbog toga i bili pozvani predsjednici županijskih organizacja političkih stranaka.

– Htjeli smo donijeti najkvalitetnije prijedloge i sada je bilo mjesto i vrijeme da svi zajedno sjednemo za isti stol i ne vidim iz kojeg je razloga to zasmetalo Korenu. Pozvala sam čak i pročelnicu Cuki, no ona je zbog svoje bolesti opravdano izostala. Očito je da oni nisu ni imali namjeru sudjelovati i razgovarati s nama i ako Koren ne želi s Ledinskim sjesti za isti stol, ja tu ne mogu ništa. I javno ću sad kazati da više neću sazivati takve Koordinacije – kazala je Milica Fuček.

Potom je potvrdila da je na jučerašnjoj Koordinaciji ponovo dobila prijedlog, od predsjednika vladajućeg kluba vijećnika, o imenovanju Upravnih vijeća te da ga je odmah proslijedila Odboru za izbor i imenovanje.

– Osim toga, preko njegovog zamjenika Ivana Pala, zatražili smo od župana da prema Pravilniku o radu i sistematizaciji imenuje zamjenu za oboljelu pročelnicu Cuki, kako bi se procedura poštivala. To je njegova dužnost i pravilnik mu to nalaže. Također, tražila sam da se sastane Odbor za statut i poslovnik i da razmotri rješenja o razriješenjima u Upravnim vijećima koja su donijeta na zadnjoj sjednici – zaključila je predsjednica Skupštine te prepustila riječ svojim kolegama.

Kao što se i očekivalo, najoštriji od njih bio je predsjednik kluba vijećnika SDP-a-HNS-a-HSU-a, Marinko Bagarić, koji je čak naglasio kako je došlo vrijeme da župan Koren podnese ostavku.

– Evidentno je da je „voda zamućena“ i slažem se sa Korenom kada kaže da smo ušli u „sivu zonu“, ali sve to zahvaljujući samo njemu. On je to započeo još prije par godina kada je nelegalno razriješio članove Upravnih vijeća Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici. Ta njegova samovolja se nastavlja i danas i tvrdim da je on najodgovorniji za ovu situaciju u kojoj se sad nalazimo – komentirao je Bagarić te nastavio još „žešće“.

– Obmanjuje javnost, krši zakone, misli jedno, govori drugo, radi treće i po meni je ovo zreli slučaj da podnese i ostavku – jasno je rekao Bagarić te obavijestio sve prisutne kako je njegov klub vijećnika jučer donio stav da više nema nikakvih dogovora oko imenovanja Upravnih vieća, pogotovo ne s onima koji su dosad nezakonito radili i poslovali.

Podsjetimo, nova sjednica Županijske skupštine zakazana je za ponedjeljak u 16 sati i prema svemu sudeći, ni na njoj neće biti imenovana Upravna vijeća, čime će najviše biti zakinute ustanove koje već tjedan dana posluju bez istih, poglavito bolnica koja bi mogla ostati bez medicinske aparature, vrijedne gotovo 1,5 milijuna kuna.