Muke za vozače

BAGERI NA ULAZU U KRIŽEVCE Opet radovi u neslavnoj Koprivničkoj ulici, obnavlja se drugi dio prometnice i postavljaju se semafori, Rajn: Riječ je o kritičnom raskrižju

Upravo Koprivnička ulica može se svrstati na listu 'neslavnih'. Prisjetimo se samo kada je krenula prva faza obnove još prije četiri godine. Došlo je do probijanja rokova obnove, što je izazvalo ljutnju i bunu stanara te ulice. 

11:00h
0
Foto: Matija Gudlin
U tijeku su radovi na samom ulasku u grad //Foto: Matija Gudlin

Jedna od najprometnijih ulica u Križevcima na samom ulazu u grad – Koprivnička ulica opet je raskopana i zadaje muke brojnim vozačima.

U tijeku su radovi na obnovi prometnice, a oni se ujedno nastavljaju i na Gundulićevu te Jelačićevu ulicu i to zbog postavljanja semafora.

– Riječ je o rekonstrukciji kolnika i izgradnje nogostupa s druge strane ulice. To je inače investicija Hrvatskih cesta. Taj dio obnove završava zapravo sa semaforima koji su bili potrebni s obzirom na to da je riječ o kritičnom raskrižju jer je u blizini OŠ Vladimir Nazor i promet je intenzivan, a pogotovo sada zbog brze ceste. Dok god nećemo imati riješenu jugoistočnu obilaznicu, svi će prolaziti upravo tim raskrižjem i kroz centar grada – objasnio je gradonačelnik Rajn.

Mario Rajn
Mario Rajn // Foto: Ivan Brkić

Inače, vrijednost radova na obnovi prometnice je oko tri milijuna kuna, financiranih iz proračuna Hrvatskih cesta.

Grad Križevci su imali su zadatak riješiti pitanje komunalne insfrastrukture, a zbog toga je opet bilo potrebno raskopati Gundulićevu ulicu koja je inače obnavljana još prošle godine.

Foto: Matija Gudlin
Postavljaju se semafori //Foto: Matija Gudlin

Upravo Koprivnička ulica može se svrstati na listu ‘neslavnih’. Prisjetimo se samo kada je krenula prva faza obnove još prije četiri godine. Došlo je do probijanja rokova obnove, što je izazvalo ljutnju i bunu stanara te ulice. Ujedno, na primetnoj se cesti stvaraju zastoji.

Ovi bi radovi trebali završiti do kraja svibnja pa preostaje vidjeti hoće to tako zaista tako i biti.

Foto: Matija Gudlin
Radovi bi trebali završiti do kraja svibnja // Foto: Matija Gudlin