Smetalo joj sunce

Bakica u cik zore udarcem automobila podigla rampu na granici i bez kontrole ušla u Mađarsku

Ona je tvrdila da je nehotice udarila u rampu zbog iznenadne zaslijepljenosti suncem te da nije imala namjeru izbjeći kontrolu.

09:47h
0
Granična policija
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Na Prekršajnom sudu u Koprivnici kažnjena je vremešna vozačica koja je svojim vozilom udarila u rampu na granici s Mađarskom i ušla u tu zemlju bez kontrole.

Ona je na prijelazu Gola-Berzence u veljači u jutarnjim satima bez zaustavljanja na kontroli udarila automobilom u graničnu rampu, koja se od udara podigla, i nastavila voziti bez zaustavljanja. Brza 75-godišnjakinja zaustavljena je tek u teritoriju Mađarske.

Bakica je tvrdila da je nehotice udarila u rampu zbog iznenadne zaslijepljenosti suncem te da nije imala namjeru izbjeći kontrolu. Navela je da nije odmah zaustavila vozilo zato da rampa ne bi udarila u automobil.

Policijski službenik koji je u to vrijeme radio na granici svjedočio je događaju i potvrdio je da je vidljivost bila donekle smanjena zbog izlazećeg Sunca, no da fotografija koju je okrivljenica priložila kao dokaz toga uopće nije napravljena na samom graničnom prijelazu.

Sud nije teretio okrivljenicu za pokušaj ulaženja u Mađarsku u cilju izbjegavanja granične kontrole, nego za napuštanje graničnog prijelaza bez obavljene kontrole, te je naveo da je trebala biti opreznija i zaustaviti svoje vozilo i znatno prije granične crte, pogotovo ako joj je smetalo Sunce. Zato je kažnjena opomenom i iznosom od 100 kuna.

čitam...