CSI scenarij

Bakici prodali priču da traže novac ukraden iz banaka pa ju opelješili

11:06h
0
ING   e
Ilustracija // Foto: Ingimage

Kada su vidjeli da im je sve povjerovala, nastavili su sa svojim zločestim planom.

Starije osobe sve su češće mete prevaranata. Bakici (78), koja je bila sama u kući u Ulici kralja Tomislava u Đurđevcu, jučer oko 9.20 sati ujutro, na vrata su pokucali muškarac i žena.

Kada je otvorila vrata, predstavili su joj se ni više ni manje, nego kao policajci. Kako su bili u civilu, kao dokaz iskoristili su obični prišivak tj. platneni policijski znak koji su pokazali naivnoj starici.

Kada su vidjeli da im je sve povjerovala, nastavili su sa svojim zločestim planom.

Rekli su joj da je netko opljačkao banke pa oni kao organi reda od kuće do kuće provjeravaju serijske brojeve novčanica, nebi li utvrdili jesu li baš to te ukradene novčanice.

Jadna je bakica povjerovala u njihovu nevjerojatnu priču, koja nije ravna ni scenariju televizijskih kriminalističkih serija.

Muškarca i ženu je pustila u kuću i sav novac koji je imala stavila na stol, nebili ga oni provjerili.

Vješti prevaranti su prilikom razgovora iskoristili trenutak njene nepažnje te brže bolje novac strpali u džep i zbrisali iz kuće.

Bakica se još nije stigla ni okrenuti, a već je ostala bez cjelokupne ušteđevine. Kada je shvatila što se dogodilo, sve je prijavila policiji.

Prevaranti su u srednjim godinama, a policija traga  za nepoznatim počiniteljima i otuđenim novcem.

Policija upozorava

Zbog čestih sličnih slučajeva, policija građane poziva na oprez.

– Provjerite tko je nepoznata osoba, uvijek tražite identifikacijske dokumente i da se osoba predstavi. U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice bankovne kartice, niti novac. Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, nemojte šutjeti i prijavite policiji na broj 192 – napominju iz policije.