Sloga Podravska trgovina i Podravski mlin pokrovitelji Podravskih motiva

Bakino brašno oduševilo mališane, a mališani oduševili sve okupljene

Također, klinci i klinceze su kroz radionice naučili kako izraditi omiljene podravske medenjake, a tu vještinu su im pokazale volonterke Društva naša djeca Koprivnica.

16:30h
0

„Bakino brašno baš je super za izradu podravskih medenjaka“, zadovoljno su zaključili dječaci i djevojčice iz raznih mjesta Koprivničko- križevačke županije koji su sudjelovali na tradicijskoj radionici na ovogodišnjim Podravskim motivima.

Većina mališana članovi su kulturno-umjetničkih društava iz Koprivnice, Križevaca i Cirkvene.

Također, klinci i klinceze su kroz radionice naučili kako izraditi omiljene podravske medenjake, a tu vještinu su im pokazale volonterke Društva naša djeca Koprivnica. Djeca su vrlo brzo ušla u sve tajne spremanja ovog tradicionalnog kolača, koristeći pri tome Bakino brašno. Medenjake su potom ispekli u krušnoj peći, nakon čega je usljedilo čašćenje – najprije međusobno, a onda su mališani, ponosni na svoje uratke, ponudili i posjetitelje.

Sloga Podravska trgovina i Podravski mlin tako je omogućila edukaciju stotinjak djevojčica i dječaka, a pored toga svojim brašnom darivali su i vrijedne članice udruga žena iz cijele Županije koje su sudjelovale na najslađoj izložbi na Podravskim motivima- izložbi kolača.

Podravski motivi u svom su 23. izdanju u Koprivnici okupili četrdesetak slikara naive na najvećem sajmu naivne umjetnosti u svijetu, niz tradicijskih obrtnika, brojna kulturno-umjetnička društva, te vrsne podravske pčelare koji su u okviru Medenog kutka promovirali prednosti korištenja podravskog meda.

čitam...