Bandić kao i svi: Borit ću se protiv kriminala i korupcije

22:27h
0
Snimio: Marijan Sušenj

Nakon Križevaca, gdje je razgovarao s poljoprivrednicima, te Đurđevca u kojem je proveo popodne, Milan Bandić je obilazak Podravine i Prigorja zbog skorašnjih predsjedničkih izbora, na kojima je jedan od kandidata za nasljednika Stjepana Mesića, završio koncertom Prljavog kazališta na Zrinskom trgu Koprivnici.

Na pozornicu je izašao samo da nešto više od 2000 okupljenih pozove da 27. prosinca na izbornom listiću zaokruže njegovo ime i mlađoj populaciji podijeli stotinjak nogometnih lopti kojima reklamira sebe i zagrebačku Arenu, a onda je produžio do gradonačelnika Zvonimira Mršića i za Zagreb. Na naše traženje da komentira aferu koja potresa Podravku Bandić je, kao i drugi predsjednički kandidati, “zapjevao” politički evergreen:Vrlo domišljato - loptama do birača. Snimio: Marijan Sušenj

– Neka institucije pravne države rade svoj posao. Ako je netko napravio manifetluk ili kriminal mora za to odgovarat i to se odnosi na sve slučajeve kao što je Podravka. Problem Hrvatske je funkcioniranje pravne države, odnosno nužna je reforma pravosuđa i državne uprave i moramo se obračunati i s birokratskim mentalitetom. Nužno je transparentnije upravljanje državnim tvrtkama, depolitizacija upravljačkih funkcija i nadzornih odbora te micanje političkog utjecaja iz njih, a dokaz tome je slučaj Podravka, u kojoj je politika imala poguban utjecaj.

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić ugostio je Milana Bandića. Snimio: Marijan SušenjNabrojene reforme uz obračun s kriminalom i korupcijom osnovni su preduvjeti za spas Hrvatske i njezin ulazak u EU i ujedno najteži problemi s kojima ćemo se svi boriti, nastavio je zagrebački gradonačelnik i najavio da će nastojati prijedlozima pomoći Vladi u rješavanju tih problema. Očekivano, kao Josipović, Vidošević, Hebrang … Bandić nije konkretno odgovorio na pitanje KAKO će riješiti te probleme, nego je rekao da je zbog posljednjih poteza premijerke Jadranke Kosor (nije konkretizirao kojih) te sve vidljivije političke da Hrvatska krene naprijed umjereni optimist kad je riječ o izvlaćenju iz duboke moralne i materijalne krize. Milanu Bandiću je, srećom, nedostajalo nekoliko centimetara da boravak u Koprivnici zapamti kao vrlo bolno iskustvo – na Zrinskom trgu je mazio i ljubio zlatnog retrivera, pa mu je ovaj, najvjerojatnije iziritiran glasnom muzikom i mnoštvom ljudi, režanjem, lajanjem i skakanjem jasno dao do znanja da nema živaca za njega, pa bio on i predsjenički kandidat.