novost

Bandić bi mogao dati ostavku i ući u trku za predsjedničku fotelju, a Lacković bi morao izaći iz Sabora: Ne komentiram špekulacije

Nova gradonačelnica bila bi Jelena Pavičić-Vukičević. Plenković je za Bandićev plan saznao tek u ponedjeljak. 

09:40h
0
Željko Lacković i Milan Bandić imaju velike planove // Foto: Matija Gudlin

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ozbiljno razmišlja o tome da koncem rujna podnese ostavku na gradonačelničku funkciju, doznaje Nacional. Ta njegova ostavka zamišljena je kao prvi korak u kompleksnijoj političkoj operaciji koju je Bandić nedavno već zagonetno najavljivao.

Nova gradonačelnica bila bi Jelena Pavičić-Vukičević. Plenković je za Bandićev plan saznao tek u ponedjeljak.

Tajming je idealan jer je prošla polovica mandata pa ne bi trebalo ići na izvanredne lokalne izbore, piše Index.

Dok bi njegova suradnica formalno vodila grad i umjesto njega se pojavljivala pred Zagrepčanima, Bandić bi vodio dvije kampanje. Prvo onu predsjedničku, za koju ima plan i u slučaju neuspjeha. U tom bi slučaju, naime, on u drugom drugu podržao Kolindu te se počeo pripremati za parlamentarne izbore kako bi postao relevantan faktor, možda i presudan, za formiranje buduće vlade.  Kampanja za predsjedničke izbore mogla bi ga ojačati upravo u prikupljanju biračke baze za parlamentarne izbore.

Foto: Matija Gudlin

– Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti. Nikoga ne komentiram, a nešto će biti, nešto ću reći krajem devetog mjeseca, nakon toga neće ništa biti isto – kazao je zagrebački gradonačelnik 5. kolovoza u Kninu.

Bandića u Hrvatskom saboru trenutno mijenja predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković, utjecajni političar Podravine. Tražili smo ga da prokomentira najnoviju situaciju oko Bandića.

– Ne komentiram medijske špekulacije i nagađanja. Ukoliko se to dogodi, izaći ću iz Sabora. Ponavljam, neću komentirati nagađanja niti iznositi informacije iz razgovora u četiri oka s gosp. Bandićem – kazao je kratko Lacković.

čitam...