teške riječi

Bandić zahvalio Mladenu Mađeru koji je otkrio razlog prelaska: Politika Kreše Beljaka nije bila efikasna, mogli smo više

Moderatorica konferencije nije uspijevala održati red i zaključila je da je sve otišlo 'u nekom krivom smjeru'.

12:55h
0
Mladen Mađer // Foto: Sanjin Bojić

Bauk Rada i solidarnosti kruži Hrvatskom, rekao je Milan Bandić na početku konferencije čija je tema aktualna politička situacija, piše 24sata, a na kojoj mu se pridružio novi član stranke, saborski zastupnik Mladen Mađer.

– Ne iscrpljujemo se na ideološkim temama, nisu nam bitne fotelje, mi želimo raditi za dobrobit svoga grada i svoje domovine – rekao je i pohvalio se kako mu je u stranku, u zadnja tri mjeseca, pristupilo 250 ljudi. 

Mi nikoga ne kupujemo jer mi ne mislimo da su ljudi roba, to misle oni koji govore da mi kupujemo. Na koncu se zahvaljujem Mladenu Mađeru, mom stranačkom kolegi koji je prepoznao da rad i solidarnost Hrvatsku mogu izvući iz krize – rekao je Bandić ponovivši kako su u njegovoj stranci vrata otvorena svima koji žele pomoći zajednici.

Okupljenima se potom obratio i Mladen Mađer.

– Zahvaljujem predsjedniče! Zahvaljujem vama na velikom odazivom i na promidžbi koju ste mi napravili. Gospodin Beljak da je bio toliko na televiziji kao ja, možda bi HSS bio na 8 posto. Kao član HSS-a od 1993. godine objasnit ću vam zašto je do toga došlo.
U tih 26 godine politike bio sam u četiri mandata načelnik općine. Svaki put kad sam izlazio na izbore imamo sam program i smjernice koje sam htio napraviti u svojoj opčini. To su prepoznali moji glasači. Ulaskom u Hrvatski sabor kao zamjena Kožiću, obećao samo svojim Podravcima i Prigorcima da ću zastupati naš kraj i da ću što više napraviti za naš kraj. Politikom Kreše Beljaka se nije to ostvarilo. Smatram da smo većim zalaganjem mogli više postići. Na mnogobrojna upozorenja, upozoravao sam da se stranka ne može voditi centralistički, da se moramo spustiti na mjesne odbore, gradove i županije. Ali Beljak se oglušio na to i smatram da takvo vođenje stranke ne ide u dobrom smjeru. Ide li stranka u dobrom smjeru kad ga lijeva i desna ruka, što je bio glavni tajnik napusti stranku, mislim da o tome Beljak ne govori – rekao je Mađer.

Prokomentirao je i medijske napise koji su se doticali gotovo svih članova njegove obitelji.

– Što se tiče napisa u medijima oko zaposlenja moje dvije kćeri da rade u Gradskoj upravi i jedan u ZET-u, jedna radi u u upravi, visokoobrazovana kćer koja je dobila posao na javnom natječaju. Ustaje se u pet sati, dolazi u šest sati raditi. A napise za drugu kćer da radi u ZET-u, ne znam je li Bandić produžio prugu do Osijeka. Ona živi i radi u Osijeku, tamo je završila fakultet. Živi kao podstanar u Osijeku već osam godina – rekao je Madjer.

Na pitanje jesu li ga zvali iz USKOK-a, Bandić je rekao da mu se sve to gadi i da će se odazvati ako ga budu zvali.

– Nemam potrebe ići odgovarati na te bedastoće i gluposti. Deplasirano je i smiješno, Goebbels bi pozavidio na rečenici ‘kontaktirali su me neki, nudili 3 milijuna kuna, ali mi se nitko nije javio’- odgovorio je Bandić.

Bandić se na kraju konferencije, već po običaju, sukobio s novinarima, govorio je da grakću kao vrane, govorio da su nepristojni, novinarkama se obraćao s dušo, a kad su se neki zgražali na njegovo ponašanje kazao im je da ne sklapaju ruke jer se moli u crkvi. Jednom novinaru je poručio da može uzeti kameru i otići ako mu se ne sviđa.

Nestrpljivost novinara izazivao je odgovorima u kojima je okolišao, hvalio sebe i vrijeđao druge, umjesto da konkretno odgovori na pitanje.

Moderatorica konferencije nije uspijevala održati red i zaključila je da je sve otišlo ‘u nekom krivom smjeru’.

Loading...