Povodom Dana županije

Barbara Fuček-Leško predložena za županijsku Nagradu za životno djelo, evo i ostalih koji konkuriraju za prestižna priznanja

Javna priznanja dodjeljuju se povodom Dana Koprivničko-križevačke županije, 13. travnja.

19:00h
0
Barbara Fuček Leško (desno) // Foto: djurdjevac.hr

Članovi Županijske skupštine na sjednici u ponedjeljak odlučit će o tome hoće li predloženi kandidati dobiti javna priznanja koja se dodjeljuju povodom Dana Koprivničko-križevačke županije, 13. travnja.

Za Nagradu za životno djelo predložena je Barbara Fuček-Leško iz Đurđevca, za najviše zasluge u području osnivanja udruga osoba s invaliditetom, izobrazbe, stručne i tehničke potpore zaposlenicima i članovima udruga s invaliditetom, kao i u radu na promociji vrijednosti osoba s invaliditetom, izjednačavanju njihovih mogućnosti i prevladavanju različitosti te za razvoj, promicanje i unapređenje sporta i sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom u Koprivničko-križevačkoj županiji, Republici Hrvatskoj i svijetu.

Kristinka Štefan // Foto: Grad Đurđevac

Kristinka Štefan iz Virja predložena je dobitnicu nagrade Mara Matočec za promicanje ljudskih prava. Zaslužila je to zbog predanog volonterskog rada na unaprjeđenju kvalitete
života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, navodi se u obrazloženju.

Nagrade za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije dobit će, ako to skupštinari potvrde, Udruga Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke, za očuvanje kulturno-povijesne baštine potkalničkog prigorja kroz provođenje glazbeno-scenskih aktivnosti iz razdoblja prve hrvatske koncertne pjevačice i prve hrvatske operne primadone grofice Sidonije Rubido Erdödy te Turistička zajednica Grada Koprivnice za osmišljavanje i organizaciju raznih turističkih manifestacija u gradu Koprivnici, s kojima su pored razvoja turizma dali i veliki poticaj oživljavanju starih zanata i razvoju obrtništva, pri čemu se posebno ističe Renesansni festival u Koprivnici koji je stekao status Superbrands i koji je Hrvatska turistička zajednica pet puta zaredom proglašavala TOP događanjem u zemlji i 2019. godine mu dodijelila prestižnu Nagradu Turistički događaj godine.

Foto: HNS
Sanja Rođak Karšić // Foto: HNS

Kao dobitnici Nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini predloženi su Robin d.o.o. iz Križevaca za unaprjeđivanje gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva, kroz proširenje poslovanja i zapošljavanje novih radnika te sutkinja Sanja Rođak Karšić, za suđenje u osmini finala Svjetskog prvenstva u nogometu za žene u Francuskoj, pri čemu je uvrštena među 40 najboljih nogometnih sutkinja svijeta.

Foto: Ivan Balija
Nina Verčević iz Šinterica // Foto: Ivan Balija

Za Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije predloženi su učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec, za sudjelovanje u simuliranoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije koja je bila dio projekta „Želim znati kako je imati“ Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice. Također, tu su i Udruga Šinterice dobra srca za skrb za dobrobit pasa i mačaka, sprječavanje zlostavljanja i nehumanog ponašanja prema životinjama, educiranje pučanstva o pravima životinja i provedbi projekta besplatne kastracije mačaka, mr. Milan Čapalija, prof. psihologije, za dugogodišnji predani rad na liječenju, rehabilitaciji i oporavku osoba ovisnih o alkoholu, kao i nesebično pomaganje i stvaranje novog i boljeg života za članove klubova liječenih alkoholičara i njihovih obitelji te doprinos široj zajednici u cjelini. Predloženi su i KUD Zrin Legrad za očuvanje izvornih napjeva, plesova, narodnih nošnji i običaja s područja Općine Legrad i Koprivničko-križevačke županije, kao i organizirani rad s članovima društva i uspješne nastupe na folklornim manifestacijama u zemlji i inozemstvu te DVD Glogovnica za uspjehe u radu i postignute zasluge na području promicanja dobrovoljnog vatrogasnog djelovanja i ostvarenih 80 godina postojanja.

čitam...
Loading...