Bass liga: La Ban drugi, Hanžeković i Novak osigurali nastup u hrvatskoj reprezentaciji

16:34h
0
Ribolovci koji su izborili nastup u reprezentaciji Hrvatske u 2014. godini

Završena je ovogodišnja sezona Hrvatske Bass lige u kojoj je ove godine bilo prijavljeno 15 ekipa, odnosno 30 pojedinaca.


Zadnja dva kola lige održana su na jezerima u Ivancu 14. i 15. rujna 2013. godine.

Kao i prošle godine, tako i ove bilo je napeto sve do zadnjeg sučevog zvižduka. Dobili smo pobjednike u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U tako jakoj konkurenciji ribiči iz podravskih klubova ostvarili su dobre rezultate.

Mirko Hanžeković (desno) osvojio je treće mjesto u Bass ligiPojedinačno nakon 6. kola Mirko Hanžeković iz ŠRK La Ban Dragon iz Peteranca osvojio je 3. mjesto a Novak Željko iz ŠRK Picok 1 iz Đurđevca 6. mjesto.

Ostvarenim rezultatom plasirali su se u reprezentaciju Hrvatske za sezonu 2014. godine. Uz njih su kao rezerva u reprezentaciji i članovi ŠRK Picok 2 Đurđevac Ivan Jozek na 7. mjestu i Marko Klarić na 8. mjestu.

Ekipno od podravskih klubova najbolje rezultate ostvarila je ekipa ŠRK La Ban Dragon (Hanžeković / Šiminčić) osvajanjem 2. mjesta u ligi. 5. mjesto osvojila je ekipa ŠRK Picok 2 (Klarić / Jozek), 6. mjesto ŠRK Picok 1 (Novak / Bojčuk) dok je ekipa ŠRK Podravke (Kalinić / Galić) osvojila posljednje 15. mjesto.

OPŠIRNIJI IZVJEŠTAJ

Prvi put se dogodilo da su plasmane u reprezentaciju osigurali natjecatelji koji nisu imali upise mjerskih riba u svih šest kola a pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji je Josip Pecigoš iz Zagreba, povratnik nakon prošlogodišnje pauze, a koji je nastupio za ekipu ŠRD Jezera 1 Bedekovčina. U paru sa Predragom Maslićem osvaja i ekipno prvo mjesto.

U subotu 14. rujna (5. kolo) na jezerima u Ivancu najbolje je odlovio Josip Pecigoš (ŠRD Jezera 1 Bedekovčina), drugo mjesto Marijan Jambrešić (ŠRD Piškor Zagreb) i treće mjesto Dalibor Vranić (KŠR Korana Karlovac).

U ekipnom dijelu natjecanja najbolje su odlovili Pecigoš/Maslić (ŠRD Jezera 1 Bedekovčina), drugi Alijanović/Leskovar (ŠRU HES Sisak), dok su treći Kovačićek/Jambrešić (ŠRD Piškor Zagreb).

Drugi dan natjecanja 15.09.2013. (6.kolo) na jezerima u Ivancu najbolje je odlovio Filip Babli (ŠRD Peščenica Zagreb), drugo mjesto Josip Pecigoš (ŠRD Jezera 1 Bedekovčina), dok je treći bio Boris Leskovar (ŠRU HES Sisak). U 6.kolu ekipnog dijela natjecanja najbolje su odlovili Babli/Abramović (ŠRD Trnje Jagi Zagreb), drugo mjesto za ekipu Pecigoš/Maslić (ŠRD Jezera 1 Bedekovčina), dok treće mjesto zauzimaju Alijanović/Leskovar (ŠRU HES Sisak). Sveukupno kroz dva dana natjecanja (5. i 6. kolo) na jezerima u Ivancu ulovljeno je svega 25 mjerskih riba (prvi dan 19,drugi dan 6 riba).

Po završetku natjecanja slijedilo je proglašenje sveukupnih pobjednika petog po redu ciklusa Hrvatske lige pastrvskog grgeča, te zajednički ručak u prostorijama ŠRD Ivanec, koji se i ove godine pokazao kao ugodan i prijateljski raspoložen domaćin. Zbog toga povjerenstvo lige nagradilo je domaćina ŠRD Ivanec iz Ivanca sa prigodnim poklonom u znak sjećanja na bass ligaše.

EkipnoDobili smo i reprezentaciju Hrvatske lige pastrvskog grgeča koja će nas predstavljati na svjetskom prvenstvu 2014.g koje će se održati u Meksiku.
Prvih šest pojedinačnih plasmana u ukupnom poretku čine reprezentaciju (2014.),a to su ove godine slijedeći natjecatelji:

Josip Pecigoš (ŠRD JEZERA 1 Bedekovčina)

Anđelko Jazvić (UŠR Petnja&Team Dragon Sibinj)

Mirko Hanžeković (ŠRK LA BAN DRAGON Peteranec)

Robert Berger(ŠRD JEZERA 2 Bedekovčina)

Ratko Šimunčić (ŠRD SAMOBOR Samobor)

Željko Novak (ŠRK PICOK 1 Đurđevac)

Ivan Jozek (ŠRK PICOK 2 Đurđevac) rezerva

Marko Klarić (ŠRK PICOK 2 Đurđevac) rezerva

U ekipnom poretku petog ciklusa Hrvatske bass lige sezona 2013. najbolje su odlovili:

1. ŠRD JEZERA 1 Bedekovčina (Josip Pecigoš/Predrag Maslić)
2. ŠRK LA BAN DRAGON Peteranec (Mirko Hanžeković/Silvio Šimunčić)
3. ŠRD JEZERA 2 Bedekovčina (Matija Štefek/Robert Berger)

čitam...