Bass liga // Podravski klubovi u vrhu poretka

05:58h
0
Ekipa ŠRK Podravka

Na jezeru Crkveni Bok kod Sunje održana su prva dva kola Hrvatske bass lige. Ribolov se odvijao po vrućem i sunčanom vremenu, a u takvim uvjetima u prvom kolu najbolje je lovila ekipa ŠRK Korana Karlovac koja je u limitu pet riba ulovila ukupno 5,27 kg što je dosada najveći ostavren ulov u povijesti Bass lige.


Drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Sloga Orešje sa tri grama manjim ulovom, ukupno 5,24 kg. Treće mjesto osvojila je ekipa HES Sisak sa 3,94 kg ribe.

Od klubova iz Koprivničko-križevačke županije najbolji rezultat ostvarila je ekipa ŠRK Podravka na 5. mjestu sa 3,55 kg, Šoderica na 8. mjestu sa 1,82 kg i ŠRK Picok na 9. mjestu sa 1,77 kg što je za mnoge iznenađenje jer su tradicionalno podravske ekipe u vrhu lige.

U drugom kolu ŠRD Sloga Orešje osvaja 1. mjesto sa 5,24 kg ribe, drugo mjesto ŠRD Picok iz Đurđevca sa 3,51 kg i treće ŠRK Podravka sa 3,12 kg ulovljene ribe, dok je četvrto mesto zauzela ekipa ŠRK Šoderice te su se time podravski klubovi vratili u vrh lige.

Ekipa ŠRD Picok

Nakon 2. kola u ukupnom vodstvu je ekipa ŠRD Sloga Orešje sa 3 boda, drugo mjesto zauzima ekipa ŠRD Korana Karlovac sa 7 bodova, a treće ŠRK Podravka Koprivnica sa 8 bodova. Đurđevački ŠRK Picok nalazi se na 5. mjestu, dok je ŠRK Šoderica na 7. mjestu.

Nakon prvog kola lige jezero Crkveni Bok je pokazalo da postaje sve bolje jezero za bass i na ovakvim natjecanjima je jasno vidljivo kako su ribe svake godine sve veće.

Prvi dan su sve ekipe uhvatile limite, dok drugi dan to nije bilo jednostavno za tri ekipe. Ukupno su u dva dana ulovljeno 83 ribe.

Natjecanje u Bass ligi Hrvatske nastavlja se početkom srpnja, 3. i 4. kolom, ponovno na jezeru Crkveni Bok.

Ekipa ŠRK Šoderica

čitam...