zanimljivosti

Bebe rođene u siječnju posebne su zbog ovih šest razloga

11:37h
0
Foto: ingimage

Bebe rođene u siječnju došle su na ovaj svijet u najhladnijem mjesecu u godini. Isto tako, dolaze i s velikim praskom odnosno početkom nove godine.

No, postoji još puno zanimljivosti o siječanjskim bebama, piše miss7mama.

Dobroćudne su

Bebe rođene usred zima imaju drukčiji karakter od ljetnih beba, pokazuje istraživanje iz 2014. Također pokazuje da su zimske bebe manje razdražljive od svojih vršnjaka.

Sportski tipovi

Prema jednom istraživanju iz Australije puno sportaša rođeno je zimi. Tako je 33 posto igrača u Australskoj nogometnoj ligi rođeno u siječnju.

– Ako ste rođeni u siječnju imate gotovo 12 mjeseci prednosti što se tiče rasta od kolega koji su rođeni krajem godine – objasnio je koautor istraživanja Adrian Barnett sa Sveučilišta Queensland.

Velika je vjerojatnost da će biti liječnici

Istraživači koji su se bavili statističkim podacima utvrdili su da je velika vjerojatnost da će ova djeca biti liječnici opće prakse.

Bit će slavni

Jedno istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Social Science utvrdilo je da je puno slavnih rođeno u astrološkom znaku Vodenjaka, znači da su rođeni od 20. siječnja do 18. veljače.

Rođeni su u znaku Jarca ili Vodenjaka

Kada govorimo o astrologiji, siječanjska beba je Jarac ili Vodenjak. Za one rođene u znaku Jarca kaže se da su romantične praktične stare duše. A za djecu rođenu kasnije u siječnju smatra se da su mislioci koji vole pomagati drugima.

Veliki izbor darova za rođendan

Nakon blagdana, trgovine nude najveće popuste u godini – što znači da siječanjske bebe mogu očekivati puno poklona na svojim rođendanskim zabavama. Još je ljepše što ovo slavlje dolazi nakon blagdana, što je još jedan dobar razlog da se cijela obitelj okupi i slavi.