Povećana potražnja

Belupo u samo četiri mjeseca dosegao godišnju proizvodnju Lupoceta, Pucar: Zadovoljit ćemo potrebe Hrvata i u farmaceutskom dijelu

Iz Belupa su nam također prije nekoliko dana pojasnili da problema sa sirovinama nemaju, sve su već osigurane i prije pojave koronavirusa.

13:49h
0
Foto: Matija Gudlin

Nakon pojave koronavirusa Hrvati su počeli u većim količinama kupovati lijekove, pogotovo one za snižavanje temperature. Potvrđuju to i riječi predsjednika Uprave Podravke, Marina Pucara.

– Belupo će u prva četiri mjeseca dostići proizvodnju Lupoceta koja je planirana za cijelu godinu, toliko su im povećane narudžbe i prodaja u ljekarnama. I tu nastojimo zadovoljiti potrebe hrvatskog stanovništva – izjavio je Pucar u današnjem obraćanju medijima.

Kao što smo pisali, Podravka je spremna i ima dovoljne kapacitete za proizvodnju prehrambenih proizvoda, kao i za isporučivanje trgovinama. Sirovina ima i za farmaceutski dio, unatoč tome što je s nekih tržišta, poput Indije, dobavljanje znatno otežano.

– Što se tiče farmaceutske industrije, zasad se i ona osigurala za ovu godinu. Ako se potpuno ukinu dobavni procesi, najesen se može dogoditi da nekih lijekova nestane, no imamo alternative s drugih tržišta – rekao je Pucar.

Iz Belupa su nam također prije nekoliko dana pojasnili da problema sa sirovinama nemaju, sve su već osigurane i prije pojave koronavirusa.

– Belupo neće biti posebno pogođen zatvaranjem granica prema Italiji jer tamo niti nemaju prodajnih poslovnih operacija. Poslujemo s više od 90 svjetskih proizvođača aktivnih supstanci, a svoje proizvode izvozimo na 18 tržišta. Iz ukupno 173 aktivne supstance, proizvodimo 1856 proizvoda, pakiranih u 365 doza i 672 veličine pakiranja. Budući da proizvodnju planiramo godinu dana unaprijed, sve su djelatne tvari, od svih dobavljača, nabavljene u drugoj polovici prošle godine. Na tom tragu, za Belupo, u ovom trenutku ne predviđamo problem s opskrbom tržišta, jer imamo dovoljne zalihe sirovina i gotovih proizvoda – rekli su nam iz Belupa.

Dodali su kako su u svakodnevnom poslovanju poduzete značajne mjere zaštite, kako ljudi, tako i poslovnih procesa.

čitam...
Loading...