Moguće promjene u SDP-u

Bernardić o Mršićevom povratku u politiku: Priželjkujem ga i ne bojim ga se

Razgovarao sam s njim i stalno to radimo jer morate razgovarati s onima koji imaju znanje i iskustvo, to je temelj uspjeha, rekao je Davor Bernardić.

14:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Jučer je u Koprivnici na potpisivanju Deklaracije o dobrom društvu između SDP-a, HSS-a, HSU-a, Hrvatskih laburista i stranke Naprijed Hrvatska bilo mnogo političara, uglednika i poznatih lica, no nije bilo onoga s čijim se imenom već neko vrijeme špekulira u kontekstu povratka u politiku – Zvonimira Mršića.

Čelnik SDP-a Davor Bernardić otkrio je da s Mršićem često komunicira, no ne o njegovom političkom angažmanu ni o izborima.

– Nismo razgovarali o njegovom političkom angažmanu, iako je on jedna od institucija SDP-a i čovjek koji sasvim sigurno može dati svoj doprinos unutar SDP-a. Ali da, razgovarao sam s njim i stalno to radimo jer morate razgovarati s onima koji imaju znanje i iskustvo, to je temelj uspjeha – rekao je Bernardić.

Otkad je Mršić otišao s mjesta predsjednika uprave Podravke, ne prestaju nagađanja o tome gdje će nastaviti karijeru. Gotovo je sigurno da će to biti u jednom od dva pravca – biznis ili politika.

On je u svojim izjavama nacionalnim medijima naglasio da se vidi u tvrtki koja nije pod utjecajem državne vlasti, no također se pojavljuju informacije da ga SDP vidi na nekoj od funkcija u vrhu stranke. To bi značilo da bi se Davor Bernardić mogao susresti s njim kao suparnikom, no, prema njegovim riječima, od Mršića nema straha.

– Ja ga priželjkujem, ne bojim ga se – zaključio je Bernardić.

čitam...