sutra će biti definirano

Beroš gotovo potvrdio vraćanje propusnica, ali i otkrio da će granice biti županija, ne mjesta prebivališta

Potvrdio je da se govorilo i o propusnicama, ali da će mjere biti objavljene sutra. Postojeće mjere bit će produljene. 

14:15h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Svi su suglasni da je nove mjere, pogotovo u okolnostima izazova koji nas čekaju, blagdana i druženja, potrebno donijeti. Svi se slažu da je ovaj drugi val daleko izazovniji, rekao je ministar Beroš danas nakon još jedne sjednice Vlade.


Potvrdio je da se govorilo i o propusnicama, ali da će mjere biti objavljene sutra. Postojeće mjere bit će produljene.

Ako se bude nešto i donosilo, bit će najuvjerojatnije na županijskom nivou“, rekao je Beroš odgovarajući na pitanja.

“Većina znanstvenika složila se da su one primjerene, potrebne i dobre, a sve u smislu smanjenja mobilnosti. Ako se propusnice i uvedu sigurno je da će se neki propusti pokušati popraviti. Cilj mjera je sprječiti nepotrebna druženja”, kazao je.

“Nitko neće ulaziti u kuće, ali treba smanjiti druženja. To je najmanje što netko može napraviti da sačuva zdravlje vlastite obitelji i šire”, kazao je Beroš odgovarajući na pitanje hoće li se za blagdane ograničiti druženja članova iz najviše dva kućanstva.”

Premijer je na sjednici Vlade najavio da će Nacionalni stožer sutra objaviti nove mjere koje se uvode od idućeg tjedna, a one koje su sada na snazi izvjesno je da će biti produljene.

“U pripremi su nove mjere, Stožer će ih objaviti sutra. Cilj je učiniti sve kako bi ove blagdane proveli na miran način. Borimo se za bolji siječanj. Potrebno je smanjiti mobilnost kako bismo u siječanj ušli na što bolji način”, rekao je premijer.

čitam...