Stop covid-19

Beroš: Nova aplikacija za koronavirus bit će obavezna ako se pogorša situacija, kao i uvođenje novih mjera

U Dnevniku Nove TV najavio je da će ona postati i obavezna ako će situacija to zahtijevati, kao i eventualne nove mjere.

09:30h
0
Vili Beroš // Foto: vlada.gov.hr

Jučer je predstavljena nova hrvatska aplikacija “Stop COVID-19”, a ministar Vili Beroš pojasnio je da je ona dobrovoljna, no sve će ovisiti o situaciji.

– Svi oni koji misle na zdravlje, svoje, svojih ukućana i prijatelja sugrađana, omogućit će svima koji su bili unatrag 14 dana u kontaktu koji je epidemiološki relevantan tu informaciju da su bili u kontaktu s oboljelim. Mislim da jedino ljudi koji misle samo na sebe neće tu aplikaciju koristiti. Mislim da je aplikacija iznimno korisna, nitko ne može zamijeniti rad epidemiologa na terenu, međutim, ova aplikacija je produkt promišljanja Europske komisije – izjavio je Beroš.

U Dnevniku Nove TV najavio je da će ona postati i obavezna ako će situacija to zahtijevati, kao i eventualne nove mjere.

– Ako se stanje pogorša, ne samo da će ova aplikacija postati obavezna, nego će i drugi niz mjera postati normalna okolnost. Reagirat ćemo na pojedinu situaciju adekvatnim mjerama. Reagirali smo i do sada na takav način. Nadam se da ćemo u nastavku znati reagirati na pravi način – kazao je ministar.

čitam...