1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sjednica vlade

Beroš: ‘Usuglašavamo nove mjere, objavit ćemo ih sutra’ No otkrio je u kojem smjeru idu
B

Ne želim sada licitirati o njima, sve ćete znati sutra. Cilj je sprečavanje širenja zaraze i osiguranje stabilnosti zdravstvenog sustava. Ovo je iznimno delikatan trenutak, rekao je Beroš.

Ne propustite

Ministar Vili Beroš nakon sjednice Vlade najavio je da su nove epidemiološke mjere na međuresornom usuglašavanju te da će biti objavljene sutra na konferenciji za medije.

- Oglas -

– Ne želim sada licitirati o njima, sve ćete znati sutra. Cilj je sprečavanje širenja zaraze i osiguranje stabilnosti zdravstvenog sustava. Ovo je iznimno delikatan trenutak – rekao je Beroš. Ipak, naznačio je da je riječ o široj upotrebi covid potvrda, piše RTL.

– Danas bilježimo iznimno visok broj novozaraženih, nezabilježen broj u epidemiji dosad. Broj nije iznenađujuć, dugo ukazujemo na okolnosti koje su do toga dovele. Prvo je tu delta soj, hladnije vrijeme, a nismo bili ni dovoljno savjesni u okupljanjima…  Povećan je i interes za cijepljenje. To veseli, ali kasnimo kao nacija za time. Pravo vrijeme je bilo kraj proljeća i početak ljeta – kazao je ministar dodajući kako nitko u Europi nije bio spreman na ovakvu situaciju.

– Neću ni govoriti koji scenariji su nam na pameti, mi smo svega bolno svjesni. Zato molimo naciju da se cijepi – apelirao je još jednom Beroš i dodao: “Molim naciju da vjeruje znanstvenicima i struci. Ne moraju vjerovati meni, neka vjeruju znanstvenicima.”

- Oglas -

– Da smo kao nacija postigli veći stupanj procijepljenosti, opterećenje zdravstevnog sustava bilo bi manje. Zajednički je zadatak, ja kao ministar, ni Vlada, ne možemo sami. U tijeku krize smo se ekipirali kako smo mogli – rekao je.

– Broj necijepljenih od 40 posto je ekstremno veliki rezervoar za širenje zaraze. Imamo zarazniju varijantu virusa nego što je bilo prošle godine. Veliki su izazovi pred nama, a na njih ćemo odgovoriti novim setom mjera koje ćemo objaviti sutra – rekao je Beroš.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreg domaćin

FOTO Ljubitelji dobre kapljice okupili se na najvećoj izložbi mladih vina u Hrvatskoj, ocijenjeno više od 400 uzoraka, evo koja su proglašena šampionima

Chardonnay Vinske kuće Kirić, u kategoriji bijelih vina, te merlot Stjepana Vučemilovića, u kategoriji crnih vina, proglašeni su šampionima...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti