Besplatna knjižnica privlači nove čitatelje

22:04h
0
Ilustracija

U mjesec i pol, otkako je članstvo u đurđevačkoj knjižnici besplatno, upisano se 438 članova. Od toga broja je otprilike trećina onih koji još nikada nisu bili članovi te ustanove.

Zadovoljna, ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac Antonija Mandić je izvijestila o rezultatima.

– Uvođenje besplatne članarine pokazalo se kao zaista dobar potez, jer samo u prvih mjesec dana učlanjeno je više od 300 novih korisnika, a s jučerašnjim danom imamo zabilježeno da je to 438 upisa. Od toga je 70 posto obnovljenih članstava, znači oni koji su prije u nekom razdoblju bili naši članovi, a 30 posto je po prvi puta upisanih kod nas. Povećao se i korisnika ostalih usluga naših usluga, te sada Gradsku knjiženicu posjeti 50-ak ljudi, što je zaista veliko povećanje – navela je Mandić.

Prije odluke o besplatnom članstvu knjižnica je imala oko 1.500 članova…

– Taj se broj iz dana u dan sve više i više povećava. Upravo zbog toga od ove subote krećemo s jednim novitetom, a to je da će svaka subota biti radna, knjižnica će biti otvorena od od 8 do 12, tako da ponudimo ljudima da iskoriste tu pogodnost, da mogu što više i češće koristiti naše usluge – zaključila je ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac.

Osim zbog promjene radnog vremana, ravnateljica Mandić je uvjerena da će broj članova i korisnika ostalih usluga đurđevačke knjižnice biti još veći nakon proširenja, odnosno otvaranja multimedijalne dvorane za promocije, tribine i slična događanja.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr