5.2 C
Koprivnica
Utorak, 31. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRVI OBROK VEĆ U PONEDJELJAK

Besplatna prehrana osnovnoškolaca okupila ravnatelje škola, župana i njegove suradnike, definirani potrebni koraci za provođenje Vladine odluke
B

Županijske osnovne škole imaju dobro razrađen sustav normativa i jelovnika te pitanje obroka u matičnim školama neće biti problem, dok će se u područnim školama program prehrane prilagoditi u skladu s postojećim tehničkim mogućnostima

Ne propustite

Na samom početku idućeg tjedna startat će Vladin projekt uvođenja besplatnih obroka za sve učenike osnovnih škola, a tim povodom održan je sastanak ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije, župana i njegovih suradnika, naravno u prostoru županijske uprave.

- Oglas -

Odluku o kriterijima i načinu financiranja, odnosno sufinanciranja troškova prehrane za učenike osnovnih škola za drugo polugodište školske godine 2022./2023. Vlada je donijela temeljem nedavne dopune Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi kojom su utvrđena mjerila i kriteriji za ostvarivanje prava na financiranje, odnosno sufinanciranje prehrane učenika osnovnih škola.

Financijska sredstva za provedbu ove Odluke osigurana su u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu u ukupnom iznosu od 42.515.097,22 eura.

Foto: Kc-kžž

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo učinjenim u protekloj godini te najavio kako će Županija i dalje ulagati u obrazovni sustav kako bi njegova kvaliteta bila na najvišoj razini.

- Oglas -

– Iza nas je uistinu vrlo plodonosna godina u kojoj smo izgradili čak pet školskih sportskih dvorana i dvije zgrade Županijskog Centra kompetentnosti u Obrtničkoj školi u Koprivnici i Strukovnoj školi u Đurđevcu, za što su izdvojena vrlo velika sredstva, gotovo 150 milijuna kuna. Drago mi je da imamo dobar dijalog i da smo svi otvoreni za suradnju kako bi stvorili najbolje uvjete za naše školarce. Kao što znate mijenja se pedagoški standard i zakonski propisi, a na nama je da se prilagodimo i u svojim ulogama učinimo maksimum – rekao je župan te ravnateljima poželio da i u svojim kolektivima postignu sinergiju kojom će dodatno preuzeti inicijative i razviti inventivne projekte za unaprjeđenje školskog sustava.

Foto: Kc-kžž

Zamjenik Ljubić se osvrnuo na aktualno stanje u županijskim školama istaknuvši kako je pitanje prehrane izuzetno važna tema kojom se Županija već dugi niz godina uspješno bavi kroz nekoliko programa, prvenstveno “Pametan obrok za pametnu djecu”, ali i projektima poput “Svi u školu, svi pri stolu” te “Školske sheme”.

Dodao je i kako županijske osnovne škole imaju dobro razrađen sustav normativa i jelovnika te da pitanje obroka u matičnim školama neće biti problem, dok će se u područnim školama program prehrane prilagoditi u skladu s postojećim tehničkim mogućnostima.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

brzo je otkriven

Pao kradljivac u godinama (66) koji je haračio Gornjim Banovcem, provaljivao u dvorišta i garaže, ukrao šest bicikala, usisivač, stolni sat…

U nedjelju smo pisali o krađi u Ulici Gornje Banovec u Koprivnici, kada je nepoznati počinitelj ušao u dvorište...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti