Besplatna projekcija filma “Jedan dan na Zemlji” u Kinu Velebit

11:25h
0
zemlja

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, Pučko otvoreno učilište daruje građanima grada Koprivnice besplatnu projekciju cjelovečernjeg dokumentarnog filma pod nazivom „Jedan dan na Zemlji“.

Film je režirao Kyle Ruddick iz SAD-a, a predstavlja izbor iz 3.000 sati video materijala koje su snimili članovi globalne on-line zajednice iz svih zemalja svijeta na isti dan. Prvo snimanje održalo se 10.10.2010. i u njemu su sudjelovale sve zemlje svijeta čime je stvoren arhiv raznolikih video materijala, koji su potom poslužili kao podloga za pripremu cjelovečernjeg dokumentarnog filma. Projekt je pokrenut u rujnu 2008. godine kao novi medijski projekt stvaranja jedinstvene vremenske čahure, globalne on-line zajednice i cjelovečernjeg filma – a sve na temelju snimaka koje su sudionici inicijative snimali tijekom razdoblja od dvadeset i četiri sata tijekom navedenog dana. Projektom se ujedno ostvaruje bliska suradnja s Ujedinjenim narodima te širokim rasponom neprofitnih i nevladinih organizacija, a sve s ciljem dokumentiranja važnih društvenih pitanja. Zajedno su stvorili sliku međusobne povezanosti čovječanstva kakva nikad do sad nije bila moguća.

Ideja je producenata i redatelja filma organizirati prvo globalno prikazivanje „Jedan dan na Zemlji“ u svim zemljama svijeta istovremeno u nedjelju 22. 04. 2012. čemu će se priključiti i Grad Koprivnica. Budite i vi dio ove akcije koja će se održati u prostorijama kina Velebit u nedjelju 22. travnja 2012., s početkom u 19,00 sati. Ulaz je besplatan.

Izvor: koprivnica.hr

čitam...