Besplatne cirkuske radionice ponovno u Varaždinu

05:05h
0
Špancir škola cirkusa

Cirkus kao način života (Circus as a way of life) naziv je europskog projekta, koji se i 2014. godine nastavlja u Varaždinu. Od 15. do 25 travnja u Varaždinu će se tako održati besplatne radionice cirkuskih vještine te se održati finalna produkcija. Iz Turističke zajednice grada Varaždina pozivaju sve zainteresirane da se što prije prijave na radionice.


Cirkus kao način života je inicijativa koja je krenula iz Novog Sada prije desetak godina, a iz nje je proizašao cijeli niz projekata i inicijativa, s ciljem očuvanja urbane kulture i uličnog teatra u gradovima.

U ovaj projekt je od lani uključen i Špancirfest, kada su po prvi puta u Varaždinu održane besplatne cirkuske radionice. U njima je sudjelovalo 20-ak Varaždinaca te ljudi iz obližnjih krajeva, koji su održali i finalnu produkciju naučenih vještina na samom Španciru.

Zahvaljujući ovom projektu, sufinanciranom iz fondove Europske unije, i ove godine u Varaždinu će se održati besplatne radionice cirkuskih vještine. Teme radionice će biti pantomima i gluma za početnike, scenografija i vođenje pozornice, režija u javnom prostoru, kontakt s publikom, pjevanje i ples u javnom prostoru.

Voditeljice radionice su iz grčkog Hekix Street Theatre, a više informacija možete pronaći na http://www.helix-theatre.gr/

Osim što će naučiti nove vještine, najbolji sudionici iz radionica sudjelovat će i u Ljetnom cirkuskom kampu u Novom Sadu te Festivalu uličnih svirača  (Novi Sad) te International Street Theatre Festival (Atena). Naravno, ponovno i na ovogodišnjem Špancirfestu, koji će se održati od 22. do 31. kolovoza 2014. godine.

Svi zainteresirani prijavite se na info@spancirfest.com, odnosno na telefon 210 – 007 ili osobno u uredu Turističke zajednice grada Varaždina, u Padovčevoj ulici. Prijave će se primati do ponedjeljka 7. travnja.

čitam...