Bez milosti // Zbog poreznih dugovanja zatvoren koprivnički Rooster pub, radnici u neizvjesnosti

16:38h
0
Vrata Rooster puba u Domu mladih zatvorena su od jučer u 13 sati // Zvonimir Markač

Od jučer u 13 sati više ne radi Rooster pub (2) u koprivničkoj Ulici Hrvatske državnosti. Na ulazna vrata objekta u sklopu Doma mladih, kojim upravlja Komunalac, pečat je stavila Porezna uprava.

Doznajemo da je razlog zatvaranja puba porezni dug u iznosu od oko 200.000 kuna, od čega velik dio novca otpada na neplaćene doprinose za zaposlene radnike. S obzirom da navodno Rooster pub ima oko 33.000 kuna preplate prema Poreznoj upravi, pravi dug (opet navodno) iznosi ipak nešto manje od tog iznosa.

Vlasnik Rooster puba je tvrtka Audio doc d.o.o iz Koprivnice, čiji je, pak, direktor Tomislav Šitum, a njegov partner u biznisu je Vladimir Bunić. Poznati restoran i kafić Audio doc je preuzeo prije nepune tri godine.  U toj priči tada se kao partner spominjao i poznati koprivnički saksofonist Vojkan Jocić.

Mediji su u to vrijeme pisali da je tvrtka Audio doc bila spremna platiti najamninu od 75 kuna po metru kvadratnom, odnosno oko 21.000 kuna + PDV mjesečno. Isto je navodno ponudila i tvrtka Planmedia, u sklopu koje djeluje lokalni Podravski list, ali šef Mladen Švaco očito u to vrijeme nije bio po volji onih koji odlučuju o tome kome će dati pub u najam. To je tada bio Grad Koprivnica, odnosno povjerenstvo u kojem su dodatno bili angažirani gradonačelnica Vesna Želježnjak i predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek, oboje članovi SDP-a.

Koliki je uopće trenutačno najam i postoje li kakvi dugovi po tom pitanju, iz Komunalca danas nismo uspjeli doznati.

Na vratima koprivničkog Rooster puba u Ulici Hrvatske državnosti obavijest je Porezne uprave // Zvonimir MarkačNi vlasnik poznatog koprivničkog puba, Šitum, o tome danas nije želio govoriti. Priznao je samo, ne ulazeći u iznose, da je točno da ih je zatvorila Porezna uprava.

– Neosporno je da određeni dug postoji i da smo očito zapali u određene financijske probleme, ali radimo na tome da se to sanira i da nastavimo raditi – kazao je Šitum, otkrivši da trenutačno zapošljavaju sedmero ljudi.

Vlasnici Rooster puba su donedavno imali i restoran i kafić u poznatoj koprivničkoj šumi za rekreaciju Crna Gora. Šitum kaže da je taj objekt trenutačno u mirovanju, ali o detaljima nije govorio.