Vrećice znanja i zabave

Bibliobus posuđuje kreativnu građu vrtićima na svojoj ruti

09:24h
0
Vrećice znanja i zabave u Bibliobusu // Foto: Knjižnica Fran Galović

To su tematske vrećice opremljene raznovrsnom građom za čitanje i igru, a koje sadrže po nekoliko slikovnica, jednu ili dvije igračke, prijedlog zajedničkih aktivnosti i slično.

U Mjesecu hrvatske knjige na policama koprivničke pokretne knjižnice našle su se nove i osvježene Vrećice znanja i zabave. Radi se o kompletima građe namijenjene dječjim vrtićima u mjestima koja obilazi bibliobus Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Ta je usluga predstavljena korisnicima bibliobusa u prošlogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige te odmah je naišla na velik interes. To su tematske vrećice opremljene raznovrsnom građom za čitanje i igru, a koje sadrže po nekoliko slikovnica, jednu ili dvije igračke, prijedlog zajedničke aktivnosti za djecu i odgajateljicu/odgajatelja i popis adresa korisnih internetskih stranica s idejama za kreativan rad.

Vrećice su obuhvatile deset tema, kreiranih u suradnji s odgajateljicama iz dječih vrtića širom županije. U bibliobusu se mogu posuditi vrećice s građom i sadržajima o životinjama, zanimanjima, godišnjima dobima, vatrogascima, obitelji, ekologiji, planetu Zemlji, emocijama i izgradnji samopouzdanja te dramskoj umjetnosti za najmlađe.

S početkom Mjeseca hrvatske knjige 2016. vrećice su osvježene novom građom, a kreirane su i četiri nove – predškolska vrećica, promet i vozila, vrećica s temom uvažavanja različitosti te glazbena vrećica.

Vrećice znanja i zabave kreirane su s ciljem poticanja čitanja i stvaranja čitalačkih navika od najranije dobi. Također, bibliobusna služba ovime nastoji biti što veća podrška odgojnim i obrazovnim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije, u poticanju učenja, razvoja kritičkog mišljenja i kreativnosti.

čitam...
Loading...