Bibliobus u Brege i Novigrad dovodi književnicu Željku Horvat-Vukelju

09:04h
0

U sklopu programa „Bibliobus vam dovodi u goste…” u ponedjeljak 18.05.2015. u osnovnim školama u Koprivničkim Bregima i Novigradu Podravskom održat će se književni susreti s dječjom književnicom i dugogodišnjom donedavnom urednicom časopisa „Modra lasta” Željkom Horvat-Vukelja.

Susreti su namijenjeni učenicima nižih razreda osnovne škole, a Željka Horvat-Vukelja predstavit će im pričokaze tj. priče o obliku kratkog igrokaza u čijoj izvedbi nezaobilazno sudjeluje i sama publika.

Željka Horvat-Vukelja autorica je kratkih priča, igrokaza, romana i slikovnica za djecu. Objavila je stotinjak kratkih priča, dvadesetak dječjih igrokaza, roman „Putovanje patuljka Zvončića” i nekoliko slikovnica među kojima se posebno ističu „Slikopriče”, „Nove slikopriče”, „Balončica”, „Hrabrica” i dr.

„Bibliobus vam dovodi u goste…” program je Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica u okviru kojega pokretna knjižnica svake godine nastoji dovesti dječje književnike ili kazališne predstave u po nekoliko škola u manjim mjestima širom županije, uz koje bibliobus ima svoja stajališta. Tako pokretna knjižnica dodatno ostvaruje svoju ulogu promicanja kulturnog života u mjestima koja obilazi – osim što omogućava posudbu knjiga, u ta mala mjesta donosi i druge kulturne sadržaje, pri čemu su posebno važni sadržaji za djecu koja su i najbrojniji korisnici bibliobusa.