Biciklijada Bilogorom kao aktivna promocija biciklističkih ruta

18:44h
0

U nedjelju 9. svibnja 2010. godine održati će se Biciklijada Bilogorom s početkom u 9,30 sati sa Zrinskog trga u Koprivnici. Tom prigodom i prije samog starta, Turistička zajednica Grada Koprivnice predstavit će proširenu mrežu biciklističkih ruta okolicom Grada Koprivnice.

Biciklijada se organizira u sklopu kampanje Aktivno proljeće projekta Active Access- Aktivno kretanje za aktivni život, a okupila je brojne partnere Grada u ovom projektu: Old timer klub Biciklin, Biciklistički klub Rotor te planinarska društva Bilo i Pevec.

250 sudionika Biciklijade krenut će sa Zrinskog trga u 10 sati te laganom vožnjom u pratnji prometne policije proći Koprivničke Brege i Glogovac, popeti se na vrh Bilogore i okrijepiti u Društvenom domu u Bakovčicama, gdje će za njih Udruga žena Bakovčice prirediti zakusku.

Povratak je predviđen za 14 sati.

Prije polaska, biti će održana promocija karata nove mreže biciklističkih ruta Grada Koprivnice i biciklističkih staza na području grada, koja će biti dostupna građanima i posjetiteljima Koprivnice te objavljena na web stranicama Grada Koprivnice i Turističke zajednice Grada Koprivnice.