Biciklijada i predavanje “Na hrvatskoj Amazoni” u sklopu Drava Art Biennala

07:56h
0
Rijeka Drava

U utorak 19. svibnja 2015. Muzej grada Koprivnice organizira biciklijadu na Halasz csardu u sklopu projekta Drava Art Biennale 2015. i Međunarodnog dana muzeja.

Okupljanje i polazak povorke je u 9:30 ispred Galerije Koprivnica na Zrinskom trgu.

U 11 sati na ušću Mure u Dravu (Halasz csarda) Ivana Korn Varga iz Svjetskog fonda za zaštitu prirode održat će predavanje pod nazivom “Na hrvatskoj Amazoni” te kviz za srednjoškolce i sve zainteresirane.

Biciklijadi i predavanju pridružit će se učenici gimnazije “Fran Galović” u profesorskoj pratnji, učenici osnovne škole iz Legrada, a dobrodošli su i pozvani i svi zainteresirani građani.

Događanje je nastavak projekta DAB 2015. čija je tema ove godine privatizacija vode i voda kao zajedničko dobro. U lipnju slijede performansi na Dravi, u srpnju filmovi u dvorištu Muzeja, a glavna izložba (za koju je otvoren natječaj do 31. 5. 2015.) održat će se u rujnu u Galeriji Koprivnica. Partner DAB-a je Centar za suvremenu umjetnost Celje, a projekt je financiran od strane Grada Koprivnice, Koprivničko- križevačke županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske te sponzoriran od Hartmanna d.o.o. i Radia Drave.

Osoba za kontakt: Helena Kušenić ( 099 306 8713, 098 958 0461)