Bicikliramo mi u obitelji svi // Gotalovečki školarci u Koprivnici učili o starim biciklima, evo kako su ih se dojmili spomenici biciklima

13:55h
0
Gotalovečki školarci u Koprivnici učili o starim biciklima // foto: Mario Kos

Zlatko Blažeković iz Old timer kluba Biciklin je pričao mališanima o starim biciklima // foto: Mario KosU projekt bicikliranja cijele obitelji koji mališani aktivno provode još od siječnja uključilo se 95 sudionika iz Gole, Ždale, Otočke i Gotalova. Učiteljica Violeta Pranjić pojasnila je da oni svakodnevno voze bicikl i mjere prijeđene kilometre.

Učenici područne škole Gotalovo i njihove učiteljice Ana-Marija Sataić i Violeta Pranjić danas su u sklopu projekta “Bicikliramo mi u obitelji svi” boravili u podravskoj metropoli i družili se sa Zlatkom Blažekovićem, članom Old timer kluba Biciklin.

– Kako danas svi uglavnom imamo moderne, sportske bicikle, učenici su željeli saznati nešto više o starim biciklima i o spomenicima biciklima koji se nalaze u Koprivnici, a koji su jedinstveni. Gospodin Blažeković pružio nam je sve potrebne informacije o starim biciklima i o spomenicima biciklima, na čemu mu i ovim putem zahvaljujemo. Puno toga smo naučili i bilo je ovo jedno jako poučno druženje – istaknula je učiteljica razredne nastave V. Pranjić.

Uz njezinu pomoć učenici prvog i drugog razreda i osmislili su cijeli projekt obiteljskog bicikliranja. Aktivno ga provode još od siječnja.

– Učenici kombiniranog razrednog odjela prvog i drugog razreda prijavili su svoj projekt još u prvom polugodištu na natječaj koji su organizirale Bioteka i Emmezeta pod nazivom “Mali ekolozi velike nagrade”. Voditelj projekta je Jan Ciganek, učenik drugog razreda. U prosincu su učenici saznali da su prošli u drugi krug natjecanja i tada su krenule njihove ozbiljnije aktivnosti vezane uz projekt. Bitno je napomenuti kako se u projekt uključilo 95 sudionika iz Gole, Ždale, Otočke i Gotalova koji svakodnevno voze bicikl i mjere prijeđene kilometre – pojasnila nam je učiteljica V. Pranjić.

Fotogalerija – foto: Violeta i Blaženka, PŠ Gotalovo

{vsig}fun/04-2015/os-gotalovo{/vsig}