Biciklizam // Članovi Rotora uspješni u Istri

20:15h
0
Rotorovci u Istri // Foto: BK Rotor

U Istri je prošle nedjelje održan jedan od najvećih bicklističkih događaja u Hrvatskoj, cestovna biciklistička utrka Istria Granfondo 2015. na kojem su, uz više od 600 vozača iz cijele Europe, nastupili i vozači Biciklističkoga kluba Rotor Vedran Veršić, Branislav Buhić, Siniša Herman i Nino Berta.

Vozile su se dvije dužine staza kroz unutrašnjost Istre od Umaga preko Novigrada do Motovuna, Buja i Buzeta natrag do Umaga, i to kraća staza dužine 90 km i preko 1000 m ukupnog penjanja, te duža od 140 km i preko 1400 m ukupnog penjanja.

Na stazi dužine 90 km, po kiši i jakom vjetru, uspješno su nastupila trojica vozača. 

Nino Berta u kategoriji seniori osvojio je deveto mjesto u ukupnom poretku, te još važnije, treće mjesto od vozača iz Hrvatske, dok je odmah iza njega u istoj kategoriji stigao Vedran Veršić.

On je odvozio svoju najbolju utrku ove sezone te je osvojio je odlično 12. mjesto u ukupnom poretku i četvrto mjesto od vozača iz Hrvatske.

U kategoriji master Siniša Herman osvojio je 12. mjesto u ukupnom poretku te odlično četvrto mjesto od vozača iz Hrvatske te nakon MTB sezone pokazao da odlično vozi i na cesti.

Na dužoj stazi od 140 km nastupio je Branislav Buhić kao prvi vozač kluba na velikoj stazi i osvojio vrlo dobro 21. mjesto u ukupnom poretku te peto mjesto od vozača iz Hrvatske.