rk podravka vegeta

BIJELI DIM IZNAD BEPOVE DVORANE Vruću klupu preuzet će još jedan domaći adut, gledajući trofeje, najuspješniji trener Podravke ikada

U ozbiljnim kombinacijama bili su Adžić i Šoštarić, koji je odustao u zadnji čas. U igri su još bili Tiselj, Červar, Kordi...

12:26h
0
Goran Mrđen vraća se na njemu najdražu klupu // Foto: Arhiva ePodravina

Gotovo dva tjedna nakon što je smijenjen Neven Hrupec, bijeli dim vidi se iznad Bepove dvorane. Naime, klupu Podravke preuzet će još jedan domaći trener, također bivši – Goran Mrđen.

Neslužbena je to informacija koju smo dobili iz izvora bliskog klubu, a koja bi trebala biti potvrđena početkom sljedećeg tjedna.

Goran Mrđen dobro je poznato ime u Koprivnici, a Podravku je zadnji put vodio prije četiri godine, kada ga je naslijedila Snježana Petika. Trenutno vodi Zrinski iz Čakovca, s čije će klupe odstupiti, a zanimljivo je to da je Mrđen, zbrojimo li sve trofeje, najuspješniji trener Podravke ikada. Nadamo se da će nastaviti tim putem, iako je pred njim vrlo težak zadatak.

Inače, u igri za trenera bilo je nekoliko imena i zato je, kako nam kaže naš izvor, potraga toliko trajalo.

Dragan Adžić, jedan od najboljih europskih trenera i dobar prijatelj Gorana Mrđena, bio je prva želja i obostrani interes je postojao, ali sve je zaustavilo Svjetsko prvenstvo za rukometašice koje se u prosincu igra u Španjolskoj. Naime, Adžić je trenutno slovenski izbornik i sve misli usmjerene su mu prema tom natjecanju. U suprotnom, vjerojatno bismo ga gledali u Koprivnici.

Kada smo već kod Slovenije, spominjalo se i ime Tone Tiselja, iskusnog stručnjaka koji je prošao mnogo toga u rukometu, a kako doznajemo, blizu potpisa bio je i sadašnji trener Lokomotive i hrvatski izbornik, Nenad Šoštarić. Međutim, dogovor je pao pred sam potpis.

Načuli smo da se kontaktiralo i Linu Červara, koji je imao previsoke financijske apetite, a klubu se nudilo još nekoliko imena poput Kordija, Ivandije i tako dalje. Međutim, struka se odlučila za domaće ime i nadamo se da će u Mrđena imati više povjerenja nego što su ga imali u Hrupeca.