svjetski dan zdravlja

Bilić ugostio udruge koje promoviraju zdravlje i skrbe o bolesnima

15:21h
0
Prijam kod ludbreškog gradonačelnika // Foto: Grad Ludbreg
Prijam kod ludbreškog gradonačelnika // Foto: Grad Ludbreg

Na prijmu kod ludbreškog gradonačelnika bili su Robert Kranjčec, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg, Ruža Zlatar, predsjednica Ludbreškog sunca, Marija Kosec iz Caritasa ludbreške župe, Ivan Jagić, predsjednik Udruge UTI-LI“, Gordana Loparić iz Udruge Narcisa, Ivan Kovačić iz Udruge Ilco i Danica Gerić iz Društva multiple skleroze Varaždinske županije.

Predstavnike organizacija i udruga koje skrbe o bolesnima, djeluju na promociji zdravlja i humanitarnog karaktera u povodu Svjetskog dana zdarvlja danas, u četvrtak, ugostio je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

– Zdravlje je najvažnije, toga smo svi svjesni. Važno je da postoje organizacije i ustanove koje promiču zdravlje, održavaju predavanja i djeluju preventivno. Vaš doprinos našem društvu je neprocjenjiv. Mi, kao Grad tek smo jedan mali kotačić u sustavu za kojeg nažalost moram reći da je manjkav, no tu smo da pomognemo vama koji itekako dobro znate kakvo je stanje na terenu i gdje je pomoć najpotrebnija – rekao je Bilić.

Na prijmu kod gradonačelnika bili su Robert Kranjčec, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg, Ruža Zlatar, predsjednica Ludbreškog sunca, Marija Kosec iz Caritasa ludbreške župe, Ivan Jagić, predsjednik Udruge UTI-LI“, Gordana Loparić iz Udruge Narcisa, Ivan Kovačić iz Udruge Ilco i Danica Gerić iz Društva multiple skleroze Varaždinske županije.

Na današnji datum 1948. godine osnovana je Svjetska zdravstvena organizacija stoga se svake godine posebna pozornost posvećuje obilježavanju Svjetskog dana zdravlja čime se na globalnoj razini želi ukazati na važnost određenog zdravstvenog problema i obavijestiti širu društvenu zajednicu.

 

čitam...