Bilokalnik Drvo: lopovi pokušavaju dokrajčiti opustošenu tvrtku

11:44h
0
bilokalnik-prazno
Bilokalnik Drvo // Foto: arhiva

U ionako opustošenom Bilokalnik Drvu, koji je odnedavno u stečaju, zabilježeno je nekoliko pokušaja krađe. Stečajni upravitelj najavljuje pojačane mjere zaštite.

‘Bilo je nekoliko pokušaja krađe koje smo spriječili. Lopovi nisu uhvaćeni, ali vidi se da su neke stvari bile pripremljene za otuđenje.’, rekao nam je stečajni upravitelj Želimir Uršulin. Srećom, uvijek je tu bio zaštitar u obilasku zbog kojeg su lopovi očito svaki put odustali od namjere. Uršulin kaže kako policiju nisu obavijestili, ali su dogovorene pojačane mjere zaštite.

U Bilokalniku se ovih dana radi i inventura na kojoj je angažirano nekoliko radnika, a koja bi trebala biti gotova možda već danas, a najkasnije do utorka. ‘Radimo temeljitu inventuru da popišemo sve što ulazi u stečajnu masu. Ljudima su otkazani ugovori o radu, a određen dio je angažiran na inventuri i sređenju knjigovodstvenih podataka i evidencija.’, rekao je Uršulin.

Otvoren je i novi žiro račun, priključena struja, a stečajni upravitelj poziva sve dužnike da podmire svoje obaveze prema Bilokalnik Drvu. Još uvijek se ne zna tko Bilokalniku najviše duguje, ali Uršulin pretpostavlja kako najviše potražuju banke.