Biondić na čelu Belupa i slijedećih pet godina

17:43h
0
Stanislav Biondić

Nadzorni odbor Belupa povjerio je još jedan petogodišnji mandat dosadašnjoj Upravi koprivničke farmaceutske kompanije. Tako će Belupo i dalje voditi Stanislav Biondić na mjestu predsjednika Uprave te članovi Uprave Branka Perković i Hrvoje Kolarić.

Stanislav Biondić je kazao kako su planovi Belupa veliki, no u okviru strategije koju Belupo ima već desetak godina. Uskoro bi trebala biti otvorena nova tvornica u Vogošću kod Sarajeva u kojoj će se proizvoditi kruti oblici i manje serije za tržište jugoistočne Europi, a ostali planovi su širenje prema jugoistočnoj i istočnoj Europi.

– Belupo je davno prošao granice Hrvatske, dijelom nažalost zbog recesije kod kuće i zbog bolje situacije na našim izvoznim tržištima. Stoga, na žalost ili na sreću Belupo će ove godine približit se ostvarenju od 50 posto prometa na inozemnim tržištima, kazao je S. Biondić.

Belupo bilježi stalni rast prodaje na tržištima jugoistočne i istočne Europe, a na hrvatskom stagnaciju, a dodatni problem je i taj što se stalno smanjuju cijene lijekova na domaćem tržištu.

 

– Ali navikli smo se ko’ magarac na batine pa se prilagođavamo racionalizacijama, smanjivanjem ulaznih troškova i organizacijskim ustrojem koji nam omogućava da smo konkurentni u toj svojoj proizvodnji, ističe Biondić.

Kaže kako su najnoviji rezultati za prva četiri mjeseca ove godine dosta bolji od prošlogodišnjih te da uz još malo napora mogu godinu završiti u okviru očekivanja Nadzornog odbora. Dodao je kako je Belupo kompanija koja je oduvijek znala kontrolirati svoje troškove, pa smatra da upravo u tome leži njezin uspjeh.

tekst: Radio Koprivnica

čitam...