Biskup Mrzljak na Stepinčevim danima u Koprivnici

11:32h
0
Biskup Mrzljak // Foto: www.biskupija-varazdinska.hr

U prigodi proslave župnog blagdana, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će u ponedjeljak, 10. veljače misno slavlje u 11 sati u pastoralnom centru župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici. Bit će to vrhunac proslave desetodnevnih Stepinčevih dana, obavijestili su iz Varaždinske biskupije.


Podsjetimo, Stepinčevi su dani počeli 1. veljače, orijentirani su na 10. Božjih zapovijedi, a pretprogram svakog dana počinje jedan sat prije mise. On započinje kratkom 15 minutnom katehezom, u kojoj se upoznaju zapovijedi, a nakon toga moli se krunica te litanije u čast Alojziju Stepincu, dok sve završava molitvom za proglašenje svetim zaštitnika župe, kardinala Alojzija Stepinca. Potom slijedi sveta misa koju svaki dan predvodi drugi svećenik.

Detaljan program Stepinčevih dana može se pogledati na http://www.zupa-astepinca-kc.hr, a valja napomenuti da će se u subotu, 8. veljače s početkom u 19.30 sati održati i druga večer festivala Stepinčeve note, na kojoj će nastupiti mladi Cro-sacro scene.

čitam...