Biskup Mrzljak posvetio novu crkvu u Starigradu

14:31h
0
crkva

24022009-crkva-mJedinu crkvu u svijetu posvećenu redovnici Majci Tereziji, posvetio je u Starigradu varaždinski biskup Josip Mrzljak. Svečanost se odvijala u nedjelju u novosagrađenoj crkvi, koja je zahvaljujući donacijama župljana niknula u samo godinu dana.

– Ovo je povijesni događaj jer se posvećenje crkve događa jednom u 300 godina, napomenuo je župnik Nenad Piskač.

Svetu je misu predvodio biskup u pratnji 16 svećenika iz Koprivničkog dekanata i Varaždinske biskupije.

– S novom crkvom kružnog oblika povećao se i broj vjernika jer osjećaju duhovnu prisutnost, kaže Piskač. U svojoj je propovjedi biskup Mrzljak govorio o značenju posvete crkve koju je nazvao živom jer će župljani u njoj tražiti snagu i pomoć od Boga te je ugradiio moći Bl. Majke Terezije u oltar.

– Vjernici mogu preko moći koje su u njenim dijelovima tijela vršiti zagovore njoj na čast i tražiti obraćenje, ozdravljenje ili posvećenje, kaže Piskač te napominje da je crkva Bl. Majke Terezije jedna od četiri u svijetu koje su dobile moći.

Crkva je sagrađena u ranokršćanskom stilu, a može primiti oko 500 vjernika. Svečanosti posvećenja prisustvovali su i potpredsjednik Sabora Josip Friščić, župan Darko Koren i drugi predstavnici političke elite.