Nakon optužnice

Bivša ravnateljica Ksenija Vukić i djelatnica Podravskog sunca suspendirane zbog nezakonitosti u radu Centra

14:00h
0
Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u Koprivnici // Foto: Koprivnica.net
COOR Podravsko sunce // Foto: arhiva

Na nepravilnosti u radu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunca 2012. godine ukazao je bivši gradski vijećnik Siniša Bosanac, a Državno je odvjetništvo protiv dviju djelatnica Centra pokrenulo optužnicu. Iste su sada suspendirane sa svojih radnih mjesta.

Nekadašnja ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, Ksenija Vukić i voditeljica računovodstva, Gordana Kovačić, suspendirane su sa svojih radnih mjesta.

Do suspenzije spomenutih djelatnica dovela je optužnica koju je prošle godine protiv njih pokrenulo Državno odvjetništvo. DORH je protiv K. Vukić i G. Kovačić pokrenuo ozbiljnu istragu o mogućim nezakonitostima u poslovanju Podravskog sunca, a na iste je još 2012. godine upozorio bivši gradski vijećnik Siniša Bosanac.

Ravnateljica K. Vukić podnijela je ostavku u rujnu prošle godine.

Bosanac je tada tvrdio kako u toj ustanovi vlada potpuni nered, što je potvrdila i interna revizija koju je gradska uprava naručila godinu dana prije. Utvrđeno je, između ostaloga, kako piše Večernji list “da u službenoj evidenciji nedostaje dokumenata, da ravnatelj škole nema nadzor nad zaposlenicima, da se u školi ne vodi zakonski propisana dokumentaciju u području nabave roba i u području financijskog poslovanja, da se iz dokumentacije ne može jasno utvrditi način trošenja namjenskih sredstava i da proces sastavljanja financijskih izvještaja provodi samo jedna osoba, nad kojom nitko nema kontrole.”

– Iz Grada smo redovito ukazivali na određene nedostatke u financiranju unutar ove ustanove, a nakon što je pokrenuta optužnica protiv spomenutih djelatnica te nakon što su organi otkrili moguće nepravilnosti, stekli su se uvjeti za suspenziju – rekao je gradski pročelnik Darko Ledinski te dodao kako će i dalje pratiti razvoj situacije te će zatim postupati u skladu s donesenom odlukom.

čitam...
Loading...