Bivša zaposlenica bazena tužila Trg za mobing // Golčić je na ročištu kazala kako nije bilo šikaniranja

13:40h
0
Direktorica TRG-a Martina Golčić svjedočila je na suđenju // foto: arhiva

Ksenija Kardaš, bivša zaposlenica gradske tvrtke Trg d.o.o., tužila je Trg za mobing na radnome mjestu, doznajemo od Općinskog suda.

Neslužbeno doznajemo da je tužiteljica na gradskim bazenima Cerine, kojima upravlja Trg radila u finacijama, no zatim joj je oduzimanjem šifre onemogućen pristup njenom računalu te je neko vrijeme radila na recepciji, a nedugo nakon toga je dobila i otkaz.

Trg je tužila, doznajemo iz Općinskog suda, za naknadu štete od 18.000 kuna za štetu nastalu zbog maltretiranja, šikaniranja, ponižavanja i omalovažavanja što je preživjela na radnome mjestu na bazenima.

K. Kardaš je na ročištu kazala kako je radila u neadekvatnim uvjetima, odnosno na recepciji i kako je odnos prema njoj od strane nadređenih bio neprimjeren.

Martina Golčić, direktorica Trg-a je na ročištu pobijala činjenične tvrdnje tužiteljice te kazala da nema govora o šikaniranju i omalovažavanju, a da je Kardaš dobila otkaz kao posljedicu gospodarskih okolnosti.

Kao svjedoci su saslušani Adela Sočev, Ana Malačić, Manuela Gregorić i Tihana Ožegović, čije iskaze će naknadno ocijeniti parnični sud.

Ovo je jedan od rijetkih slučajeva tužbe za mobing na radnome mjestu, a ročište pri sutkinji Zrinki Senzel je trajalo od 8:30 pa sve do podneva.

Loading...