XCM Koprivnica

BK Rotor i ove godine organizira impozantan brdsko-biciklistički maraton koji se boduje za Kup Hrvatske

Vozit će se dvije dužine - veterani i rekreativci 55 kilometara s 1270 metara visinske razlike, a oni malo ozbiljniji natjecatelji 75 kilometara uz 1600 metara visinske, uputio nas je predsjednik kluba.

16:30h
0
XCM Koprivnica // Foto: Mario Kos

Prema najavama BK-a Rotor, i ove godine slijedi nastavak prošlogodišnjeg uspješnog brdsko-biciklističkog maratona koji se boduje za Kup Hrvatske – XCM Koprivnica, a kao dio dvodnevnog biciklističkog vikenda.

Više o događanjima na pedalirajućim ljubimcima, ispričao je predsjednik kluba Siniša Herman.

– Utrka je prijavljena za Prvenstvo Hrvatske u XCM maratonu, ali nastup je dozvoljen i rekreativcima odnosno bez licence. Predviđena je za nedjelju 7. svibnja, a starta se iz centra Koprivnice u 10 sati, gdje će biti i cilj. Vozit će se dvije dužine – veterani i rekreativci 55 kilometara s 1270 metara visinske razlike, a oni malo ozbiljniji natjecatelji 75 kilometara uz 1600 metara visinske – uputio nas je predsjednik kluba.

Očekuje se više od 300-tinjak natjecatelja iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Ruta će se kretati od Koprivnice, preko Vinice, Reke, Vrhovca, Rasinje, Subotice Podravske te ponovno Vinice, Crne gore i krug se zatvara za natrag u centar.

Siniša Herman, predsjednik BK Rotora // Foto: Matija Gudlin

– Za natjecatelje je predviđen obrok i majica, a bit će organizirano i pranje bicikala i tuširanje, kao i animacija za goste koji dočekuju natjecatelje u centru grada. Iznos startnine je 120 kuna do 4. svibnja, a do 6. svibnja 200 kuna – informirao nas je Herman i dodao kako se oko 15 sati očekuje dodjela nagrada najboljima, a koje uključuju medalje i novčane iznose.

Kao i utrku, BK Rotor uz pomoć Grada i gradske Turističke zajednice dan prije utrke, u subotu organizira biciklijadu u Jagnjedovec povodom Jagnjedovečke legende. Biciklijada je predviđena za sve zainteresirane, a kreće sa Zrinskog trga u subotu u 11 sati. Ruta ide preko Draganovca, a put u Jagnjedovec te povratak organizirani su uz pratnju policije.

Više informacija o utrci i kartu staze može se pogledati na službenoj stranici Kluba.