rcgo piškornica

Blažok reagirao na Jakupićevu izjavu o nedozvoljenom gospodarenju otpadom: Svoje sumnje uvijek možete prijaviti Policijskoj upravi

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti.

15:35h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nakon što smo ranije danas pisali o jučerašnjem požaru na RCGO Piškornica i nakon što je Ivica Jakupić iz Udruge Zelena Piškornica izjavio da se radi o nedozvoljenom gospodarenju otpadom, otvoreno pismo uputio mu je direktor odlagališta Marijan Blažok.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti.

– Ovim otvorenim pismom obraćamo Vam se  kao ovlaštenim zastupnicima Udruge Zelena Piškornica, prije svega jer ste jedan od dionika i utjecajnih čimbenika u razvoju i uspostavi sustava gospodarenja otpadom na području za koje ste registrirani i ostvarujete važnu ulogu nevladine/civilne udruge.

Polazimo od premise da ste kao odgovorni građani i Udruga, zasigurno svjesni da svako javno izrečeno mišljenje, stav ili tvrdnja treba naći svoje utemeljenje u činjenicama,  jer je u javnoj komunikaciji ionako previše sudionika i nastupa čiji ciljevi su svjetlosnim godinama udaljeni od javnog i općeg interesa.

U tom kontekstu, zalažući se da se poslovanje svakog javno pravnog subjekta, pa tako i trgovačkog društva Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o., rasvijetli do zadnjeg detalja, kako bi sumnje, dojmove i paušalne ocjene zamijenili činjenicama, razumjeli smo i izjavu objavljenu u članku epodravina.hr od 17. lipnja 2019. godine pod naslovom „Jučer je gorjelo na Piškornici, Jakupić: „Gomilaju previše smeća i radi se o protuzakonitom gospodarenju otpadom“.

Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. stoga Vas  poziva i upućuje na zakonsku i građansku obavezu da sva svoja saznanja o „protuzakonitom gospodarenju otpadom“ učinite dostupnim i nadležnim tijelima državne vlasti.

Jedna od mogućih adresa na kojoj možete u svako doba dana i noći ispuniti svoju građansku obavezu jest Policijska uprava koprivničko-križevačka, adresa: Trg E. Kumičića 11, Koprivnica, kontakt telefon: 656-411.

Želite li pak doznati više o  znatno smanjenim količinama prihvata otpada u odnosu na prijašnje godine, planovima poslovanja ili bilo koju drugu informaciju unutar naše odgovornosti i uloge, stojimo Vam na raspolaganju – stoji u priopćenju.

čitam...