Analiza

BLOKIRANI Podravci i Prigorci u državnom vrhu, Koprivničanci nakupili toliko duga da su prestigli neke od najvećih hrvatskih gradova

U vrhu je i po broju dužnika i po iznosu duga, Grad Zagreb.

09:51h
0
Siromaštvo
Foto: Ivan Brkić

Koprivničko-križevačka županija u hrvatskom je vrhu prema broju blokiranih građana u odnosu na broj stanovnika, objavila je u svojoj analizi FINA.

Preciznije, u odnosu na ukupan broj stanovnika županije, najviše je blokiranih građana u Sisačko-moslavačkoj, 7,1 posto, i Koprivničko-križevačkoj županiji, 6,5 posto. Slična je situacija i u odnosu na broj radno sposobnog stanovništva, u tome je Koprivničko-križevačka županija također druga u državi, najviše blokiranih po tom kriteriju je u Sisačko-moslavačkoj, 10,7 posto, dok je u Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj 9,7 posto. Ukupno je u ovoj županiji 7496 blokiranih građana.

Građani Koprivnice imaju velik prosječan dug prema državi, 146.000 kuna. Iznad njih su građani Vodica i Velike Gorice. Koprivnica i Križevci su se smjestili na 22. i 23. mjesto liste od 25 gradova po broju blokiranih građana.

– Prema broju blokiranih građana u odnosu na broj stanovnika, izdvajaju se Sisak s 8,33 posto, Čakovec s 8,12 posto, Križevci sa 7,35 posto i Petrinja sa 7,30 posto blokiranih građana. Na popisu blokiranih građana promatrano po gradovima/općinama po iznosu duga blokiranih građana, izdvaja se Koprivnica koja je sedma na rang listi po iznosu duga građana, ispred gradova koji imaju više stanovnika: Vinkovaca, Samobora, Bjelovara, Dubrovnika, Šibenika, Siska, Karlovca, Pule, Slavonskog Broda i Zadra – stoji u analizi FINA-e.

– Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 30. rujna 2019. godine u blokadi je bilo 242.827 građana. Dug građana iz osnova iznosio je 16,76 milijardi kuna – kažu iz FINA-e o situaciji na području cijele Hrvatske. U vrhu je i po broju dužnika i po iznosu duga, Grad Zagreb.

čitam...
Loading...