tri dana

Bogat program Ivanečkih kresova donosi niz radionica, pjesme, plesa i zabave

Radionica Budućnost EU ovisi o nama na rasporedu je u ponedjeljak, 2. rujna u 10 sati dok će se završna konferencija sudionika održati u 11 sati. 

10:00h
0

Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec i Općina Koprivnički Ivanec u partnerstvu s Općinama Gdow iz Poljske, Demandice iz Slovačke i Demjen iz Mađarske od 31. kolovoza do 2. rujna u šatoru iza društvenog doma u Koprivničkom Ivancu provode projekt Uz aktivno građanstvo prema jačoj EU – Koprivnički Ivanec 2019, financiran od strane Europske unije u sustavu projekata Europa za građane. U sklopu projekta održavaju se  31. Ivanečki kresovi  i 4. Ivanečke kresnice.


Projekt Aktivnim građanstvom prema jačoj Europskoj uniji – Koprivnički Ivanec 2019, ukupne vrijednosti 14.615 eura, financiran je u 100 postotnom iznosu iz sredstava Europske unije, putem programa Europa za građane.

Svečano otvorenje 31. Ivanečkih kresova i 4. Ivanečkih kresnica počinje u subotu u 11.30 sati nakon kojeg kreće radionica Zašto želimo biti dio EU te otvorenje izložbe Ivanečki vez – kulturno dobro Republike Hrvatske. Svečani mimohod sudionika ulicama Koprivničkog Ivanca kreće u 16 sati, a dobrodošli su baš svi. Aktivnostima tu nije kraj pa tako već u 17.15 sati posjetitelji mogu mnogo toga naučiti prilikom radionice pod imenom Financijsko upravljanje europskim resursima. Ono najvažnije, a to su pjesma i ples započinje u 18 sati i to nastupima folklornih društava:  Małe Zręczyce i Zręczycka iz Gdówa u Poljskoj, Demandicke perly iz Demandica u Slovačkoj, Demjeni Vagányok iz Demjéna u Mađarskoj te iz Hrvatske Udruga Prekodravski zvon iz Gole i KUD Goričan iz Goričana. Na kraju subotnjeg dana ispunjenog aktivnostima i radionicama sudionici i posjetitelji mogu uživati družeći se u šatoru uz bogatu ugostiteljsku ponudu i glazbeni sastav Kings.

I nedjelja će u Koprivničkom Ivancu biti edukativnog i zabavnog karaktera. Radionice počinje već u 10 sati, a sadržaji su razni: radionica Aktivni građani; radionica i manifestacija Mali Europljani –  4. Ivanečke kresnice  – sudjeluju iz Poljske društvo Małe Zręczyce te iz Hrvatske KUD Golubovec te DIF Koprivnički Ivanec; radionica Umijeće izrade ivanečkog veza; radionica Kulturne razlike i sličnosti u EU – revija narodnih nošnji sudionika. Svečano potpisivanje povelje slijedi u 18.30 sati. Predivan prikaz običaja paljenja krijesa možete vidjeti u 20.15 sati, a guštati možete od 21 sat do kasno u noć u šatoru uz ugostiteljsku ponudu i glazbeni sastav Profeel.

Radionica Budućnost EU ovisi o nama na rasporedu je u ponedjeljak, 2. rujna u 10 sati dok će se završna konferencija sudionika održati u 11 sati.

Za sva događanja ulaz je slobodan, svi ste pozvani i dobrodošli! Detaljan program pogledajte ovdje. 

Uz Općinu Koprivnički Ivanec koja je nositelj projekta, partneri na projektu su i Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec, Općina Demandice iz Slovačke Republike – Obec Demandice, Općina Gdow iz Republike Poljske – Gmina Gdow i Općina Demjen iz Republike Mađarske – Demjen Kozseg Onkormanyzata.

čitam...